Faslı STK'dan İsrail Heyetinin Ziyaretine Tepki

Fas merkezli sivil toplum kuruluşu Filistin İçin Ulusal Çalışma Grubu, Danışmanlar Meclisinde düzenlenecek uluslararası sempozyuma davet edilen İsrailli temsilcilerin ülkeden kovulması çağrısında bulundu.

Faslı STK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Fas halkı adına Meclis Başkanı Hakim Binşimaş’tan, aralarında suç örgütü lideri eski Savunma Bakanı Amir Peretz’in de olduğu İsrail heyetinin ülkeden kovulması için gerekli çalışmaları başlatmasını talep ediyoruz. İsrail ile ilgili her türlü normalleşme girişiminin karşısında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Savaş suçu işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanması için çaba sarf edileceği belirtilen açıklamada, "Fas halkının katliam, soykırım ve savaş suçu işleyen siyonistlere karşı mücadelesi her alanda devam edecek." denildi.

Fas'ta iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD), Fas İşçi Sendikaları Birliği ve Demokratik İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından oluşturulan üçlü blok, dün yaptıkları ortak açıklamayla, meclisin ikinci kanadı Danışmanlar Meclisinde düzenlenecek uluslararası sempozyuma İsrailli temsilcilerin davet edilmesini kınamıştı.

Fas, eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un 2000 yılında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesinin ardından İsrail ile olan ilişkilerini sona erdirmiş ve Rabat'ta bulunan İsrail İletişim Ofisi'ni kapatmıştı.

Kaynak: AA