Cumhuriyet'in 94. Yılı Elazığ'da Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü Elazığ’da coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet'in 94. Yılı Elazığ'da Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Elazığ Valiliğinde başlayan programda Vali Çetin Oktay Kaldırım, protokol üyelerinin bayramlarını kutladı. Ardından Malatya Caddesi üzerinde belediye binası önünde tören düzenlendi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş tören aracıyla selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajı okundu.

Törende konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Bugün millet olarak istikbalimiz ve istiklalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Tüm memleketimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın cumhuriyet bayramı kutlu olsun. 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü coşkusunu millet olarak paylaşıyoruz” dedi.

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından Elazığ Belediyesi Mehteran takımı ve Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi, yöresel halk oyunlarını sergiledi. Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere Vali Murat Zorluoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından madalyaları ile hediyeleri verildi.

Tören, askeri bando eşliğinde, okullar ile askeri birliklerin ve araçların yer aldığı kortej geçişiyle sona erdi.
Kaynak: İHA