Burhaniye'de Mantar Festivali Coşkusu Yaşandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Daire Başkanlığı tarafından 1.Kazdağları Yaban Mantarı Eğitim Festivali çeşitli etkinliklerle kutlandı. Türkiye’de ilk olarak Burhaniye’de düzenlenen 1. Kaz Dağları Yaban Mantarları Eğitim Festivaline katılım yoğun oldu.

Burhaniye'de Mantar Festivali Coşkusu Yaşandı
Türkiye’nin değişik illerinden festival için Burhaniye’ye gelen misafirler iki gün boyunca Burhaniye Çiftçi Eğitim Merkezinde (BAÇEM) çeşitli etkinlikler ve seminerlere katıldılar.

21 Ekim Cumartesi günü BAÇEM’de açılışı yapılan festivalde, alanında uzman akademisyenler tarafından seminerler verildi.

Mantar çeşitleri, mantarın tarihi, tıpta mantarların kullanımları konularında verilen seminerlerin yanı sıra uzmanlar ve mantar severler uzun uzun mantar sohbetleri yaptılar. Festivalin ilk günü, Cumhuriyet Meydanında Fungistanbul ve Okay Temiz konseri ile son buldu. İlk olarak Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi bir birinden güzel gösterilerini sunarken, ardından sahne alan Fungistanbul kendine has tarzlarıyla ve doğa için bestelenmiş parçaları Burhaniyeliler için çaldı. Fungistanbul’un ardından ünlü Perküsyon Üstadı, ritimlerin efendisi ve Devlet Sanatçısı Okay Temiz sahne aldı. Orkestrası ile birlikte ritimlerini müziğe yansıttı
Kaynak: İHA