Uluslararası Malzeme Bilimi Ve Teknolojisi Konferansı (Kapadokya IMSTEC 2017) Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, BAYEM Ajans ve Promosyon Ltd. Şti. tarafından düzenlenen ‘2. Uluslararası Malzeme Bilime ve Teknolojisi Konferansı (Kapadokya IMSTEC 2017)’ başladı.

Uluslararası Malzeme Bilimi Ve Teknolojisi Konferansı (Kapadokya IMSTEC 2017) Başladı
Nevşehir’in Ürgüp İlçesi Perissia Otel’de açılışı düzenlenen ve üç gün sürecek olan konferansın açılışına Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, ilçe ve belde belediye başkanları, bilim insanları, mühendisler, sanayi kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, üniversitenin tanıtım filminin gösterimiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını Düzenleme Kurulu Başkanı ve Nevşehir Hacı Bektaşi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal Çarboğa yaptı.

Çarboğa “Her alanda süratli değişimin yaşandığı günümüzde ülkeler kendi refah seviyelerini yükseltmek istemekte. Bu çerçevede eğitim, sağlık ve ekonomi alanlarında ilk sıralara tırmanma mücadelesi vermektedirler. Bu mücadelenin ana teması ve kalkınmanın temeli hiç şüphesiz ki, teknoloji yönünden bilgiye sahip olan yüksek seviyede eğitilmiş toplumlardır. Bilgiye sahip olmak ve bu bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürebilmek için üniversitelere ve sanayiye önemli görevler düşmektedir. Üniversitelerin temel görevi bir yandan eğitim - öğretim hizmeti vermek diğer yandan da temel ve uygulama alanlarında araştırma yapmaktır. Yapılan bu araştırmaların temel amacı ise, bilgi üretilmesi ve mevcut bilgilere yenilerinin ilave edilmesidir. Üniversiteler ayrıca gerçekleştirdikleri eğitim-öğretim faaliyetleriyle sanayinin ihtiyaç duyduğu ARGE personelini yetiştirmekte, sanayinin ihtiyaç duyacağı alanlarda bilgi üretmeye çalışmaktır. Bu düşünceyle bir çok firmaya IMSTEC 2017’ye katılmaları için davet mektubu gönderdik. Firmalarının bir çoğu bu davetimize iştirak ettiler. Üç gün boyunca sürecek olan bu konferansımızda yaklaşık 400 özel ve bilimsel çalışmalarıyla katılan bilim insanları ile sanayi temsilcilerini bir araya getirdik. IMSTEC 2017, farklı disiplinleri hedeflemek üzere geniş kapsamlı konu başlıkları ile bu alanlarda çalışan akademisyenleri, mühendisleri ve ilgili sektör çalışanlarını bir araya getirerek, bilgi birikiminin tecrübeyle yoğurulmasını, üniversite-sanayi işbirliğinin tesisini ve bu alanda işbirliğine imkan sağlanmasını amaçlamaktadır. Uzun bir süre sonucunda pek çok değerli insanın emekleriyle yoğrularak gerçekleştirilen IMSTEC 2017 başarısında gerek maddi, gerekse manevi destekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konferansın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı ise “Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi gerek akademik çalışmalarıyla, gerekse uluslararası alanlardaki kurmuş olduğu bağlantılarıyla ve yaptıkları işbirlikleriyle gerçekten bizim üniversitemizin gurur kaynağı bir fakülte. Üniversitenin bu ülkeye ve bu şehre çok büyük katkılar sağlayabileceğine inanan biri olarak, bu yönde yapılan her türlü çalışmada bulunmaya ve desteklemeye devam edeceğiz. Eğer bu ve benzeri pek çok çalışmayı stratejik bir akla dönüştürebilirsek bundan yeni bir gelişme, yapı oluşturabileceğimize inanıyorum. İnşallah bunları çoğaltarak hem ilimizin, hem ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak çalışmalarla bir atlama taşı olabilirsek ne mutlu bize. Bu vesileyle bugün burada bulunan siz değerli konuklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Kapadokya IMSTEC 2017 Konferansının oturumlarına geçildi.
Kaynak: İHA