Muğla Büyükşehir Belediyesinin Faaliyetleri

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün: 'Muğla'da vatandaşlarımıza söz verdiğimiz hizmetleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz'.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 3 yıllık çalışmaları hakkında bilgi vererek, 'Muğla'da vatandaşlarımıza söz verdiğimiz hizmetleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.' dedi.

Gürün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Muğla genelinde faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Gürün, 30 Mart 2014 tarihinde kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesinin, 13 ilçe belediyesi ve 565 mahalle muhtarıyla halka hizmet vermeye çalıştığını söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana 565 milyon liralık yatırım yaptıklarını anlatan Gürün, 2016 yılındaki yatırım bütçelerinin gerçekleşme oranının yüzde 79 olduğunu açıkladı.

Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (MUSKİ) 2017 yılı için 470 milyon liralık bir yatırım bütçesi ayırdığını vurgulayarak, 'Her aile ferdinin isteklerinin olacağını bilerek, önem ve aciliyet sırasına göre yatırımlarını ve hizmetlerini belirleyen Büyükşehir Belediyesi, Muğla genelinde vatandaşlarına en iyi hizmeti vermek için çalışıyor. Muğla'da vatandaşlarımıza söz verdiğimiz hizmetleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.' dedi.

Büyükşehir belediyesi statüsü kazandıktan sonra kente birçok kazanım sağlandığını anlatan Gürün, hizmetlerinin vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandığını kaydetti.

Gürün, Muğla'ya 2016 yılında 160 milyon lira yatırımla bin kilometre yol yapıldığını, MUSKİ tarafından suyu olmayan 28 mahalle ve mevkiye ilk defa su götürüldüğünü dile getirerek, 'Kısa Mola, Mor Yaşam, Engelsiz Plaj gibi Türkiye'de ilk, Evde Bakım Hizmeti, Alım Garantili Çiçek, Trüf Mantarı, Toprak Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı, Ulaşımda Dönüşüm, Mavi Deniz Temiz Kıyılar projeleri, hafriyat alanları, düzenli katı atık depolama tesisleri, Yerel Tohum Merkezi, MUTTAŞ Havaalanı taşımacılığı gibi birçok yenilikçi, üretici ve vatandaş odaklı hizmeti de hayata geçirdik.' diye konuştu.

Gürün, konuşmasının ardından gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.
Kaynak: AA