Osmancık'ta Milli İradenin Yükselişi Sergisi Açıldı

Çorum’un Osmancık ilçesinde "Milli İradenin Yükselişi" adlı fotoğraf sergisi törenle açıldı. FETÖ tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi esnasında ve darbe girişiminin engellenmesinin ardından tutulan demokrasi nöbetleri sırasında gerçekleştirilen faaliyetleri yansıtan fotoğrafların yeraldığı fotoğraf sergisi Muhsin Yazıcıoğlu Parkı Sosyal Etkinlikler alanında geniş katılımcı eşliğinde açılışı gerçekleştirildi.

Osmancık'ta Milli İradenin Yükselişi Sergisi Açıldı
Açılışa Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Emniyet Müdürü Adem Yüce, AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Cafer Karlı, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, STK Temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan sergi açılışında İlçe Müftüsü Süleyman Çoban’ın yaptığı duanın ardından Belediye Başkanı Hamza Karataş ve AK Parti ilçe Başkanı Cafer Karlı birer konuşma yaptılar. AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Cafer Karlı, "15 Temmuz’da birlik ve bütünlük içinde olan bu millet, Allah’ın izniyle Çanakkale’de, Milli Mücadelede güç yetiremeyenlerin bundan sonra da güç yetiremeyeceklerini göstermiştir. Cenabı Allah İnşallah böyle bir kalkışmaya teşebbüs edenlerin, teşebbüs etmesine imkan vermeyecek şekilde bu millet 15 Temmuz’da bu kalkışmayı atlattı. Cenabı Allah bu millete bir daha böyle bir şeyi göstermesin. Fetö gibi, ABD ve Israil uşaklarını Rabbim bir daha musallat etmez inşallah. Çünkü bunlar memlekette iktidar değişikliği değil, memleketin Israil ve ABD kontrolünde Işid ve PKK’ya teslim edilmesini sağlayacaklardı. Halkımızın direnişi, mazlumların duası buna engel oldu" dedi

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ise, "15 Temmuz günü ülkemizde bir darbe girişimi oldu. Çok şükür ki halkımızın çelik iradesini karşılarında bulunca kaybolup gittiler. Ülkemiz büyük bir nusubetten, büyük bir beladan, büyük bir parçalanmışlığa uğramadan kurtarıldı. Ben 15 Temmuz’da halkımızın göstermiş olduğu bu yürekten iradeye karşı onların huzurunda özellikle şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara isa acil şifalar diliyorum. Türk milletinin bu iradesi sadece 15 Temmuz’da olmadı, 18 Mart’ta da ülkemizi özellikle de Anadolu’yu işgale gelen sömürgeci ülkelere karşı bu millet 18 Mart 1915’de aynı destanı bütün dünyaya göğsünü siper ederek gösterdi. Dolayısıyla, bize işgale gelecek olanlar bu milletin çelik iradesini karşılarında bulacaklarını göze alarak gelsinler" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA