Adıyaman'da Kurban Derilerini Muhtarlar Toplayacak

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Geylani Taş, Kurban Bayramı’nda kurban derilerini muhtarların toplayarak THK’ya teslim edeceğini belirtti.

Adıyaman'da Kurban Derilerini Muhtarlar Toplayacak
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ile Türk Hava Kurumu (THK) arasında imzalanan protokol gereği Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanların derileri mahalle muhtarları tarafından toplanarak THK’ya teslim edilecek.

Kurban derilerinin THK görevlerine ve ya THK’ya teslim edilmek üzere mahalle muhtarlarına bırakılmasını isteyen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Geylani Taş, “Bugünlerde ülkemiz büyük bir badireyi el ele kenetlenerek atlatıyor. Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyetimiz ile yaşıt Türk Hava Kurumu, kurulduğu tarihten bu güne ülkesine ve milletine hizmet etmektedir. Bugün ülkemizde birçok dernek, vakıf, cemaat, kurum, kuruluş ile hatta Devletimizin varlığı ve bütünlüğüne karşı mücadele eden ve 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminde bulunan örgüt ile bölücü terör örgütünün fitre-zekat ile kurban derisi topladığı bilinmektedir.

Bugün ülkemizin birlik ve beraberlik ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Milli servet olan kurban derilerimizin devletimiz ve milletimizin tümünün ortak faydasına en iyi şekilde değerlendirebilmesi için Türk Hava Kurumu’na verilmesinin temin edelim. Bu amaçla en yakınınızda ki THK Şubesi ile irtibata geçmenizi istirham ediyoruz.

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı kutluyor, Güçlü ve müreffeh Türkiye’de birlik ve beraberlik içinde gelecek güzel günlere kavuşmanızı diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA