Vali Ercan Topaca, Başkent'te Bin Polisle Yapılan Asayiş Uygulamasını Denetledi
Başkent’te Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştirdi.

Uygulama hakkında bilgi veren Ankara Valisi Ercan Topaca, “Bu akşam bir huzur operasyonu icra ediyoruz. Yaklaşık bin civarında polisimiz bu operasyonda görev alıyor. Bunun amacı kamu güvenliğini sağlamak. Yasadışı durumlarla ilgili gerekli yasal işlemleri yapmak maksadıyla halkımızın huzurunu, rahatını bozan kişiler, olaylar varsa onları önlemek maksadıyla yapıyoruz. Bu kapsamda araçlar üzerine, kişiler üzerinde uygulama yapıyoruz. Şu ana kadar yapılan uygulamalarda yaklaşık 9 bin civarında kişi üzerinde GBT sorgulaması yapıldı. Bunlar içinde 11 kişi değişik suçlardan arana kişilerdi. Onlar yapılandı. Ayrıca bin 250 civarında oto üzerinde de uygulama yapıldı, bulardan bunlardan 6 adet otomobil şuan itibariyle yakalanmış durumdadır. Bir ruhsatsız tabanca, 7 tane de ruhsatsız av tüfeği alınmış durumdadır. Bundan sonra ihtiyaç duydukça kentimizin değişik bölgelerinde de zaman zaman bu tür uygulamalar olacaktır. Bu sık sık yapılması gereken ama vatandaşlarımızın da hayatını zorlaştırmadan yapmamız gereken bir uygulamadır. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak şekilde bunlara devam edeceğiz. Verdiğimiz bir rahatsızlık varsa da vatandaşımızın anlayışını bekliyoruz” diye konuştu.
Ardından mahallede bulunan bir kahvehaneye giren Topaca ve diğer yetkililer, Atıfbey Mahallesi Muhtarı Kenan Han’na mahalle hakkında bilgi aldı. (CNR-
