Gökçe Barajında 4 Metrelik Balıklar Var

Yalova Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, 1988 yılından itibaren Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe barajında boyu 2 metre uzunluğunda sazanlar ve 4 metrelik yayın balıkları bulunduğunu söyledi.

Gökçe Barajında 4 Metrelik Balıklar Var
Gökçe barajında yasaktan dolayı uzun yıllar avlanma yapılmadığını, Yalova Valiliği Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nden balıkların avlanması için kooperatiflerine talepte bulunulduğunu belirten Erdal Topalak, “Barajda yaptığımız incelemeler sonunda insan boyundan uzun sazan balıkları gördük. Yayın balıkların büyüklüğü ise 3 metre ile 4 metre arasındaydı. Ancak valilik bizlerden avlanma için motorsuz sandal kullanmamızı istedi. Böylesi büyük balıkları küçük balıkçı sandallarıyla yakalamanın güç olduğunu belirterek bu talebi kabul etmedik” dedi.

Gökçe barajında son 30 yıldan beri balık avı yapılmadığını, bazı amatör balıkçıların kaçak yollarla balık avladığını, son tespitlerinde sazan ve yayın balıklarının oldukça büyüdüğünü anlatan Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, "Bu büyük balıklar gölün dibindeki otlarla beslendiğinden ve dışkısı fazla olduğundan zamanla baraj suyunda kokuya sebep oluyor. Küçük balıklar ise barajda bir nevi doğal klorlama yapıyor. Balığın olmadığı barajlarda sağlıklı su da olmaz. Yetkililerle tekrar bir görüşme talebimiz olacak. Balık yakalama kriterlerinde yumuşama söz konusu olursa Gökçe barajındaki dev balıkları kooperatif olarak yakalayacağız" dedi.

Kaynak: İHA