Sahalara Yeniden Dönmek İçin Gün Sayıyor

Türkiye'de 20 bin kişide bir görülen kas hastalığına yakalanan 15 yaşındaki kaleci, tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki kaleci Egera Kundakçı, yakalandığı kas hastalığını yendi. Genç kaleci, şimdi yeşil sahalara dönmek için gün sayıyor.

Ortaca Belediyespor'un altyapısında kalecilik yapan Egera Kundakçı'da (15) iki ay önce konuşma zorluğu ve yemek yiyememe şikayetleri başladı. Muğla'da başvurduğu hastanelerde teşhisi konulamayan Kundakçı, bu sırada ablasının mezuniyeti için gittikleri Ankara'da, ailesi tarafından Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Burada genç kaleciye Myesthenia Gravis hastalığı teşhisi konuldu. Kaslarda ağır zaaf ve yorulma ile seyreden, 20 binde bir görülen hastalık için Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi yapılan Kundakçı, iki ayın sonunda sağlığına kavuştu.

Egera Kundakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastalığının etkisiyle katı gıda yiyemediğini, sadece sıvı tükettiğini anlattı. Bu nedenle iki ayda 13 kilo verdiğine işaret eden Kundakçı, 'Normalde bu hastalık 20'li yaşlarda görülüyormuş. Ben yaşım itibarıyla en küçük hastalardan biriyim, yani enderim.' dedi.

Kaynak: AA