Zorköylüler'in rehin aldığı DEDAŞ ekiplerini jandarma kurtardı
Batman merkeze bağlı Zorköy köyü sakinleri, elektrik sayaçlarını mesken dışına çıkarmaya çalışan Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ) ekiplerini rehin alıp tehdit ederek, araçlarının camlarını kırdı. Rehin alınan ekipleri köylülerin elinden jandarma kurtardı.

Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, dün Zorköy'e giderek sayaçları mesken dışına almak istedi. Ancak şirketten gelen ekipleri köye sokmamakta ve sayaçlarını evlerinin dışına aldırmamakta kararlı olan köylüler, gelen ekipleri rehin aldı. El koydukları araçlarının camlarını taşlayarak kıran, ekipleri bir daha gelmeleri halinde ölümle dahi tehdit eden köylülerin eylemi akşam saatlerine kadar sürdü. Durumun duyulması üzerine köye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Köyün girişinde toplanan köylüler ile jandarma arasında gergin anlar yaşandı.


Sonunda köye girmeyi başaran jandarma ekipleri, Dicle Elektrik Dağıtım ekibi ve tahrip edilen araçlarını köyden çıkardı. Enerji şirketi, köylülerin daha önce imzaladıkları sayaçların mesken dışına alınmasına ilişkin protokole uymamaları ve ısrarla kayıt dışı elektrik kullanmaları nedeniyle de köyün elektriklerini kesti.
