Kültür Evi Harabeye Döndü

Samsun Bafra Kaymakamlığı tarafından öğrencilerin eğitim seviyelerini yükseltmek için başlatılan proje kapsamında, Kalaycı Mahallesi’ne açılan “kültür evi” harabeye döndü.

Kültür Evi Harabeye Döndü
Bafra Kaymakamlığı tarafından 5 ay önce başlatılan proje kapsamında 9 mahalleye kültür evi açılışı yapılmıştı. 20 Mayıs’ta o zamanın Kaymakamı Halis Arslan ve Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından açılışı yapılan Kalaycı Mahallesi Kültür Evi mahalle halkı arasında yaşanan tabela krizi yüzünden yıkıldı. Cam, çerçeve ve kapıların sökülerek alındığı kültür evinde bulunan bilgisayar ve malzemeler de ortadan kayboldu.

Mahalle halkı ve öğrenciler modern çağın en önemli gereği olan bilgisayar ve internet kullanımının yanı sıra kitap okuma, satranç oynama gibi faaliyetlerde bulunmalarına imkan sağlayan kültür evinin yeniden faaliyete geçirilmesi için gençler yetkililerden yardım bekliyor.

Kalaycı Mahallesi Muhtarı Behzat Piloğlu, "Mahallemize ait köy konağının restorasyonu yapılarak kaymakamlık tarafından ‘Kalaycı Mahallesi Kültür Evi’ olarak karar verilmesine rağmen binanın açılışında ‘Sebahattin Aydın Kültür Evi’ tabelası geldi. Mahalle halkı buna karşı çıktı. Konuyu dönemin Kaymakamı Halis Arslan’a bildirdik. O da ‘Kalaycı Mahallesi Kültür Evi’ olarak değiştirilmesi talimatı verdi ve tabela değiştirildi. Bunun üzerine binanın restore edilmesinde katkı sağlayan Selçuk Aydın ’o zaman paramı verin’ diye tutturdu. Ben de verecek paramız olmadığını söyledim. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Köylü’ye durumu anlattık. O da ’adamlar malzemesini alsın’ dedi.

Binanın kapı pencerelerinin Selçuk Aydın tarafından alınmış olabilir ama bilgisayarlar ne oldu onu bilmiyorum. Bana burası zaten resmi olarak da teslim edilmedi" dedi.

"Kültür evinin malzemelerini biz almadık"

Konuyla ilgili açıklama yapan Selçuk Aydın ise, "Kültür evinin malzemelerini biz almadık. Bunun altını önemle çizelim. Almadık derken de biz o kültür evini bir başka yere taşımayı düşünüyoruz. Kültür evinin tüm masraflarını ben karşılıyorum. Bize kaymakam bey o zaman ’Sebahattin Aydın Kültür Evi’ olarak yazılmasını söylemişti. Daha sonra bu tabela kaldırıldı. Kültür evinin modemi çalındı. Bunla ilgili şikayette bulundum. Mahallede maddi manevi herkese yardım ederim. Bize verilen bir söz vardı ama yerine getirilmedi. Bizim harcadığımız paranın yarısı sembolik bir şey verilsin istedik. Ben hayır yaptım ama kıymeti bilinmedi" diye konuştu.

Kaynak: İHA