AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

'Asker kılığına girmiş vatan haini teröristlerin, milletimizin hafızasında Peygamber Ocağı olarak kutlu bir yeri olan mekana zarar vermesine asla müsaade etmeyeceğiz'.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, asker kılığına girmiş vatan haini teröristlerin, milletin hafızasında Peygamber Ocağı olarak kutlu bir yeri bulunan mekana zarar vermesine müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Tin, yaptığı yazılı açıklamada, bu milletin tarihinden ve değerlerinden aldığı güçle dimdik ayakta durmaya devam edeceğini belirterek, millet iradesini hiçbir vesayet odağının teslim alamayacağını vurguladı.

Devletine ve milletine ihanet içinde olan hainlerin yaşattığı acının bedelinin fitil fitil burunlarından getirileceğini belirten Tin, şunları kaydetti:

'Ülkesine ve devletine baş kaldıran, asker elbisesi giyerek ülkemin sokaklarında terör estiren FETÖ örgütüne mensup bu hainlerin hak ettikleri cezayı misliyle almaları için gereğini yapacağız. Bundan sonraki süreçlerde darbelere zemin hazırlayan ve kapı aralayan tüm olguları tek tek tespit ederek ortadan kaldırıyoruz. Yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yasal adımlar ve düzenlemeler sırasıyla hayata geçiriliyor. Asker kılığına girmiş vatan haini teröristlerin, milletimizin hafızasında Peygamber Ocağı olarak kutlu bir yeri olan mekana zarar vermesine asla müsaade etmeyeceğiz.'

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırıldığına dikkat çeken Tin, 'Harp okullarıyla astsubay meslek yüksekokullarının milli savunma üniversitesine bağlanması ve bazı askeri okulların kapatılması için kararlar alındı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi başta olmak üzere tüm askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına devredildi.' açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA