Kilis'te FETÖ Kapsamında 200 Memur Açığa Alındı.

Türk Eğitim Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, FETO soruşturması kapsamında Kilis’te yaklaşık 200 memurun açığa alındığını söyledi.

Kilis'te FETÖ Kapsamında 200 Memur Açığa Alındı.
Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardırdan FETÖ PYD soruşturması kapsamında yaklaşık 200 memurun açığa alındığını söyledi.

15 temmuz’un kara bir gece olarak hafızalara kazındığını belirten Boybeyi, "Bu gece darbe girişimi Türk milletinin hemen her kesimi tarafından gösterilen tepki sonucu engellendi. Milli bir duruş sergileyen askeri, polisi, siyasetçisi ve Türk Milletinin evlatları Türk Milletine yapılacak en büyük kötülüğün önüne geçti. Sergilenen milli duruş sayesinde, ülkemiz haince bir tuzağa düşmedi. Darbe girişiminden sonra hainler gözaltına alınırken FETÖ terör örgütü mensubu birçok asker ve polis hızla tutuklandı. OHAL ilanından sonra, asker ve polislerin dışında, cemaat mensubu devlet memurlarına görevden el çektirildi. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevden el çektirilen görevli sayısı 21 bin 738 kişi olup, bunların 21 bin 29’u öğretmendir. Kilis’te ise bu sayı yaklaşık 200 kişi civarındadır. Bu devlet memurları soruşturmalar neticesinde suçlu olurlarsa açığa alınacak ve memurluktan men edilecektir. Yaşadığımız darbe girişimi kimler tarafından yapılmışsa, cezalandırılması ve devlet kademelerinden temizlenmesi taraftarıyız. Bu cezalandırma işlemi yapılırken duygusallıktan uzak, tamamen hukuki deliller ışığında karar verilmeli, ince elenip sık dokunmalıdır. Sapla saman karıştırılmamalı, kurunun yanında yaş da yanmamalıdır” dedi.

Kaynak: İHA