Kırşehir'de Yeni Kentsel Dönüşüm Projeleri Başlıyor

Kırşehir Belediyesi, TOKİ ile işbirliğinde banka evleri ve eski sanayi bölgesinde kentsel dönüşüm projesi başlatacak.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliğinde banka evleri ve eski sanayi bölgesi alanlarında kentsel dönüşüm projelerine başlayacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Bahçeci, Ağalar Konağı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıldır üzerinde çalıştıkları banka evleri bölgesi ve eski sanayi bölgesindeki kentsel dönüşüm projelerinin tamamlandığını belirtti.

TOKİ ile sözleşmelerin imzalandığını dile getiren Bahçeci, hak sahipleriyle görüşmelere başlayacaklarını ifade etti.

Başkan Bahçeci, şunları kaydetti:

'Projelerin bir tanesi banka evleri diğeri eski sanayi bölgesinde uygulanacak. Hurdacıların olduğu o yerleri kentsel dönüşüme tabi tutacağız. Fiziken bitmiş durumda olan Kırşehir ilk binaları olan banka evlerinin olduğu yerlere de son derece modern konutlar yapacağız. Projelerimiz bitti. TOKİ başkanımız Kırşehir'e iki defa geldi. Projeleri onunla koordineli şekilde tamamladık. Protokolümüzü imzaladık. Hayırlı olsun. Halk sahipleriyle görüşüp muvafakatlerini aldıktan sonra inşallah hayata geçecek. Onlar da istekli olacaktır. Şehrimizin güzelleşmesine katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Vatandaşımızın zarar ettiği bir projemiz zaten olmaz.'
Kaynak: AA