Demokrasi Şehidi Özsoy Sanki Yıllar Önce Bugünleri Görmüş
15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan FETÖ’cü hainlerin TÜRKSAT’a yaptıkları saldırıda direnirken şehit olan Ahmet Özsoy’un 1985 yılında kaleme aldığı bir yazıda bugünlere dikkat çekip “Bizlere büyük görevler düşüyor” diye yazdığı ortaya çıktı.

“Bizlere büyük görevler düşüyor. Zira insanlar kaptanlığını şeytanın, yardımcılıklarını nefislerin yaptığı bir şirk gemisiyle küfür denizinde cehennemin girdabına hızla ilerliyorlar. Biz maddi, manevi büyük fedakarlıklar yaparak bu insanları Allah’ın yardımıyla kurtaracağız ve İslamiyet’in evvela yurdumuzda daha sonrada dünyada hakim kılacağız” sözleriyle Amasya İmam Hatip Lisesi’nden birlikte mezun olduğu arkadaşına sorumluluklarını hatırlatan Özsoy’un yazısında “Bu görev çok ulvidir” ifadeleri yer aldı.
Amasya’nın Suluova ilçesinde görev yapan Yüksek’in Özsoy’un şehit edilmesinin ardından yaptığı taziye ziyaretinde defterin sayfalarını kendisine verdiğini ve okuduğunda duygulandığını belirten babası Tahsin Özsoy ile annesi Arife Özsoy da evlatlarıyla gurur duyduklarını söylediler.
İki sayfalık yazıyı okuyup duygulanan Amasya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AHİMDER) Başkanı Abdülhamit Budak da, “O gün yazmış olduğu bu mektupta belki 30 yıl sonra bugünkü bir hadiseye bir zemin hazırlıyor ve bugünkü hadiseyi işaret ediyor. Bu fedakarlığı yapan ve şehadet şerbetini içen ağabeyimizin isminin yaşatılması, okulumuzdaki öğrencilerimize model, örnek olması açısından isminin okulumuza verilmesini arzu ediyoruz. Bununla ilgili gerekli yerlerle görüşmeleri yaptık. Olumlu cevaplarda aldık” diye konuştu.
