FETÖ'nün 'Çatı İddianamesi' Kabul Edildi (9)

İddianamede, FETÖ içindeki bazı evlilikleri bizzat Gülen'in organize ettiği, bazı iş adamları ve üst düzey örgüt mensuplarının kendileri ya da çocuklarının Gülen'in yeğenleriyle evlendirilerek sermaye ve servet kontrolünün amaçlandığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili 'çatı iddianamesi'nde, FETÖ içindeki bazı evlilikleri bizzat Fetullah Gülen'in organize ettiği, bazı iş adamları ve üst düzey örgüt mensuplarının kendileri ya da çocuklarının, Gülen'in yeğenleriyle evlendirilerek sermaye ve servet kontrolünün amaçlandığı bildirildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul iddianamede, örgütün idaresi ve yönetilmesi konusundaki tespitlere de yer verildi.

İddianamedeki 'örgütün yönetilmesi' bölümünde 'Örgüt İçerisinde Tayin, Örgütte İtaat, Örgüt İçi Evlilik ve Boşanma, Kod İsim Verilmesi, Kimliğini Gizleme-Takiyye, Örgütün Kamp Faaliyetleri' başlıklarıyla örgüt idaresine ilişkin bilgiler yer aldı.

FETÖ'nün örgüt içi evliliği özendirdiği ve teşvik ettiği bildirilen iddianamede, 'Örgütü yönetenler mutlaka örgüt içi evlilik yapmalıdır ve dışarıdan evlilikleri kabul edilmemektedir. Örgüt üyeleri kendilerine gösterilen kimseyle evlenmek zorundadır.' değerlendirilmesinde bulunuldu.

Bazı evlilikleri bizzat Fetullah Gülen'in organize ettiği kaydedilen iddianamede, örgüt adına çalışan Ali K, Yusuf P. ve İsrafil Ç. gibi iş adamlarının çocuklarının Gülen'in yeğenleriyle, Ahmet K, Cevdet T, Adem K. ve Osman K. gibi üst düzey örgüt mensuplarının kendileri veya çocuklarının yine Gülen'in yeğenleri ile evlendirildiği ve bu evliliklerin stratejik olduğu ve servet avcılığı, sermaye ve servet kontrolü amacıyla yapıldığı kaydedildi.

Evliliğin sürdürülemeyip boşanma aşamasına gelinmesi durumunda mutlaka bağlı imamın bilgilendirildiği belirtilen iddianamede, hiç kimsenin inisiyatif kullanarak boşanmasına izin verilmediği, örgüt mensuplarının evlenmelerinin de boşanmalarının da yine örgütün üst yöneticilerince kararlaştırıldığı vurgulandı.

İddianamede, çocuğu olmayan örgüt mensuplarının, ABD'ye gidip Pensilvanya'da Gülen'den aldıkları okunmuş hurmayı yiyerek çocuk bekledikleri kaydedilerek, 'Böcek' davasında 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Sedat Zavar'ın eşinin de tanık ifadesine göre dualı hurmayla çocuk sahibi olduğunu söylediğine yer verildi.

FETÖ/PDY'nin, üyelerini bir arada tutmak için bazı yöntemler uyguladığı aktarılan iddianamede, örgütün kullandığı ileri sürülen 'Zihinsel Manipülasyon, Algı Yönetimi, Korkutma, Örgütsel Bağlılık Aşılama, Beyin Kontrolü ve Puanlama Sistemi (Beşlik Sistem)' hakkında bilgi verildi.

İddianamede, örgütten ayrılmak isteyenleri bekleyen akıbet anlatılarak ve örgütün ahlaka, hukuka ve dine aykırı hiçbir iş yapmadığı empoze edilerek örgütsel bağlılığın güçlendirildiği belirtilerek, Gülen'in örgüt üyelerini bir arada tutabilmek için beyin yıkama ve beyin kontrolü metotlarının kullanılmasını emrettiği vurgulandı.

FETÖ/PDY'nin, örgütteki kişiler, polisler, polis ve askeri okullar ile kamu çalışanları ve talebeler hakkında çetele tuttuğu, 5'lik sisteme göre puanlama yaptığına işaret edilen iddianamede, şu tespitlere yer verildi:

'5-1'lik puanlama: 'Dinle, diyanetle alakası olmayan, dinsiz, imansız, ateist manasındadır.' 5-2'lik puanlama: 'Namaz kılmasa da Müslüman ancak henüz cemaatle ilişkisi olmayan hatta sevmeyen şahıslar.' 5-3'lük puanlama: 'Cuma namazlarını kaçırmayan, ara sıra diğer namazlarını kılmaya gayret eden, hizmete genel manada sempati ile bakan, davet edildiğinde gelip giden.' 5-4'lük puanlama: '5 vakit namazını kılan, cemaatten olan hatta vazife verildiğinde yerine getirmeye çalışan kişidir. Bu kişi artık örgüt mensubu olmuştur.' 5-5'lik puanlama: 'Hayatını hizmete adamış, İslam'ın tüm şartlarını yerine getiren, Fetullah Gülen'i imam kabul edip ahir zamanda beklenen zatın (mehdi ya da mesih) o olduğuna inanan, gerektiği zaman ve yerde canını çekinmeden hizmet ve Gülen adına verecek kişilerdir. Bu sistem içerisinde en güvenilir, en sağlam, aktif örgüt mensubunu ifade etmektedir.

Sistem içerisinde 5-5'lik olmayan bir örgüt mensubuna genellikle görev verilmemektedir. Özellikle askeri okullar, polis koleji ve akademisine alınmazlar ancak örgütün zamanla büyümesi ve etki alanının artması ile kontrol biraz daha zayıflamış olup, 5-4'lük örgüt mensupları da görevlendirilmektedir.'

(Sürecek)
Kaynak: AA