Ankara Kazan'daki FETÖ'nün okulundan askeri kamuflaj çıktı

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, FETÖ’nün gerçekleştirdiği darbe girişiminde 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit ve 82 gazi veren Kazan’a ilişkin olarak, “Ankara’da Kazanlılar destan yazdı. Kazan demokrasi savaşında artık hakikaten gazi olmuştur” dedi.

Ankara Kazan'daki FETÖ'nün okulundan askeri kamuflaj çıktı
Ankara Kazan'daki FETÖ'nün okulundan askeri kamuflaj çıktı
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile birlikte Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'nde tedavi gören demokrasi kahramanlarını ziyaret etti.

Duygulandıran şiir


Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'nde gazileri ziyaret eden Vali Kılıçlar, yaralılarla sohbet ederek darbe girişimi sırasında yaşananlara ilişkin bilgi aldı. Kılıçlar ve beraberindekilerin gazi Osman Aydın'ı ziyareti sırasında duygusal anlar yaşandı. Aydın'ın 4 yaşındaki torunu Gökçen Buğlem Güler'in okuduğu “Bayrak” şiiri, dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Kazanlılar vatan sevgisiyle dolu

Vali Kılıçlar, darbe girişimi sırasında 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki duruma ilişkin olarak, emniyet yetkilileri ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'le irtibat halinde olduklarını söyledi.

Korkusunun komutanlık önünde bekleyen vatandaşlara ateş açılması olduğunu söyleyen Kılıçlar, “Maalesef korkum gerçek oldu şu anda 80'e yakın Kazanlı gazimiz ve 9 şehidimiz var. Allah'tan şehitlerimize rahmet diliyorum, yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum. Kazan, demokrasi savaşında hakikaten artık gazi olmuştur. Allah hepinizden razı olsun, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Kılıçlar, “Çok şükür yaralılarımızın durumu iyi, hepsi ‘bir daha olsa yine gideriz' diyorlar. Vatan sevgisiyle dolu insanlarımız. Biz bu 15-16 Temmuz'da bu işi tersine çevirdiysek, milletçe, bu milletle beraber çevirdik. Ankara'da da Kazanlılar destan yazdı, ben kendilerine çok teşekkür ediyorum şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

'Kahraman Kazanlılara selam olsun'

Kılıçlar daha sonra Kazan Belediyesi'ni ziyaret ederek 15 Temmuz Anı Defterine, “Kazanlı hemşerilerimizin otomatik silahların üstüne hep birlikte yürümelerine ve şehadetlerine şahit olduk. Kazanlı 9 şehidimize ve bütün şehitlerimize rahmet, 82 yaralımıza acil şifalar diliyorum. Kahraman hemşerilerime ve onların önderi belediye başkanımıza selam olsun” diye yazdı.

Okulda askeri üniforma


Kılıçlar, program sonrasında gazetecilerin, Kazan'da FETÖ'ye ait bir eğitim kurumunda askeri üniformaların bulunmasına ilişkin sorusuna, “Tabi bu ihanet çetesinin icraatlarından biri. Samanyolu okulunda, okullardan birinden askeri üniformalar bulunmuş biz bu olayları takip ediyoruz. Tabi bunların ne kadar iç içe olduğunu, devletin bu okulları kapatmakta ne kadar haklı olduğunu gösteren bir gelişme” yanıtını verdi.
Kaynak: İHA