Beylikdüzü Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Beylikdüzü Belediye Meclisi, 15 Temmuz darbe girişimi şehitleri için olağanüstü toplandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açılan mecliste, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBMM’deki tüm siyasi partilerin terör saldırılarına karşı aynı tutum için olduklarını belirterek ortak bir bildiri okudu.

Beylikdüzü Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimine karşı gösterilen milli irade, Beylikdüzü Belediye Meclisi’nde sunulan ortak bir bildiri ile kayıtlara geçti. Meclis, tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başladı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk milletinin, devletin bekası ve birliği için gösterdiği mücadelenin bir demokrasi zaferi olduğunu, darbe girişimini düzenleyen oluşumu da lanetle kınadığını belirtti.

15 Temmuz’da hayatını kaybeden tüm şehitler için Fatih Sultan Mehmet Camii’nde akşam namazını müteakip mevlit okutulacağını duyuran İmamoğlu herkesi mevlite davet etti.

"15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı" önerisi

Süreci değerlendiren İmamoğlu, "Ne mutlu ki bu süreç başarıya ulaşmamıştır. Bu kalkışma neticesinde Türkiye Cumhuriyeti uçurumun kenarından geri dönmüştür. Vatandaş olarak hepimiz bu hain saldırı önünde gereken demokratik tavrı ve tepkiyi ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Bu hususta TBMM’de bulunan bütün siyasi partilerin omuz omuza, yan yana durmalarını çok değerli bir manzara olarak görüyorum. Kaybettiğimiz sivil ve görevli vatandaşlarımızı, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, ruhları şad olsun” diye konuştu.

İmamoğlu, halkın azmi sonucu kazanılan bu zaferinin ölümsüzleşmesi adına Büyükşehir Mahallesi’ndeki Atrium Parkı’nın adının “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı” olarak değiştirilmesi önerisini getirdi ve Eylül ayında gerçekleşecek mecliste gündeme alınmasını istedi.

Ülkenin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü bozma hedefi taşıyan darbe harekatına ortak bir tavır ve dil ile karşı olduklarını ifade eden Beylikdüzü Belediye Meclisi, vatandaşların ve kamuoyunun önünde bir bildiri yayınladı. Meclisten oy birliği ile geçen Beylikdüzü Belediye Meclisi Ortak Bildirisi’ni kürsüde okuyan Başkan İmamoğlu, bildiriyi CHP Grup Başkan Vekili Mülayim Demirtaş ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mücahit Birinci ile imza altına aldı.

"Darbe girişimini demokrasi tarihimize sürülmüş bir kara leke olarak addediyoruz"

Beylikdüzü Belediye Meclisi Ortak Bildirisi tarafından hazırlanan ortak bildirinin tam metni şöyle:

"Bizler, Beylikdüzü Belediyesi Meclisi çatısı altındaki; CHP ve AK Parti Grupları Meclis Üyeleri olarak, aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini, şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimini demokrasi tarihimize sürülmüş bir kara leke olarak addediyoruz.

Yüce milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu yüce millet gösterdiği asil davranışı ile her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir.

15 Temmuz gecesi, Türk milletinin, devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacak ve Dünya demokrasi tarihinde altın harflerle yer alacaktır. Herkes bilmelidir ki, bugün olduğu gibi, gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ve milletimiz gibi bizler Beylikdüzü Belediye Meclisi de, darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktayız. Bu ortak tavır, milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir. Beylikdüzü halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla halkın iradesinin ve demokrasinin yanındayız. Halkın iradesine ve Anayasal düzene hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili, bu ortak bildirilerdir. Milletimiz müsterih olsun. Demokrasi ve anayasal hukuk devleti uğruna canını feda eden kahraman şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, yine bu uğurda yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Gün birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Yüce Türk milletine geçmiş olsun, Milletimizin başı sağ olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Demokrasi."
Kaynak: İHA