MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım'dan Darbe Karşıtı Açıklama

Darbe girişiminin vatana ve millete bir ihanet olduğunu belirten MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, milletçe dimdik ayakta olduklarını ve bu ülkeyi kimsenin parçalamaya gücünün yetmeyeceğini söyledi.

MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım'dan Darbe Karşıtı Açıklama
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım, halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımadıklarını ifade etti.

Darbenin asla kabul edilemez olduğunu kaydeden Yıldırım, “Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz. Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız. Türk iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Milletimiz demokrasimize sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Milli irade bugünümüz ve geleceğimiz için hayati öneme sahip bu çok zorlu süreçten her zaman olduğu gibi haklı ve galip çıkmıştır. Tüm Türkiye de olduğu gibi ilimiz Adıyaman’da da darbe girişiminin duyulmasıyla birlikte halkımız sokaklara döküldü. Adıyaman Valiliği önünde toplanan on binlerce hemşehrimiz, namusuna, bayrağına, vatanına, milletine ve başkomutanımız olan Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir. Valisi, Milletvekili, Belediye Başkanı, Alay Komutanı, Alevi Kanaat Önderleri, STK Temsilcileri bir arada birlik ve beraberlik örneği sergilemişlerdir. Adıyaman halkı ülkede en küçük bir hadise bitmeyene kadar meydanlardan ayrılmayacaktır. Rabbim bizlere bir daha böyle olaylar yaşatmasın. Meydana gelen saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA