Avanos'ta 'Obezite Ve Diyabete Karşı GDO'ya Hayır' Çalıştayı

Nevşehir'de, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Ulusal Ajansı ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, 'Obezite ve Diyabete Karşı No GDO' çalıştayı gerçekleştirildi.

Avanos ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya, Amerika, Almanya ve Türkiye’den akademisyenler, Türkiye Halk Sağlığı, Kapadokya Meslek Yüksekokulu yetkilileri, sağlık çalışanları ve Nevşehir Milli Eğitime bağlı lise dengi okulların yetkilileri katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Doç. Dr. Vesile Şenay, 'Obezite ve Diyabet Karşı No GDO' adıyla başlatılan proje çalışmasını tamamladıklarını anlattı.

Şenay; 'Obezite ve diyabette en önemli risk faktörü olan fazla kiloya sebep olan tematik alanlarda, bu soruna yol açan unsurları tespit etmek ve çözüm yolları üretmeyi amaçlayan çalışmalar yapıldı. Okul kantinlerinde sağlıksız gıda satışına engel olunması, kantinlerin kar amacı gütmelerinin önlenmesi, sağlıklı ve güvenilir yürüyüş yolları yapılması, bilgilendirme toplantılarının yapılması gibi pek çok çalışma gerçekleştirildi. Bu çalıştay ile de sonuçlarının tartışma gruplarımız tarafından değerlendireceğiz.' diye konuştu.

Sinevizyon sunumu ile proje süresince yapılan çalışmalar çalışma guruplarına izletildi. Daha sonra eğitim, sağlık, spor, beslenme başlıklarından oluşan çalışma gurupları yapılan faaliyetleri kendi gurupları içerisinde değerlendirdi.

Kaynak: AA