Vali Kamçı Yeşilhisar'da İncelemelerde Bulundu

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı sel baskınından zarar gören Yeşilhisar ilçesinde incelemelerde bulundu. İlçe sakinleri ile bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Kamçı, selde hayatını kaybeden Bayram Soyak’ın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Kamçı Yeşilhisar'da İncelemelerde Bulundu
Vali Kamçı’nın 7 Temmuz tarihinde aşırı yağışın neden olduğu selden etkilenen Yeşilhisar ilçesindeki incelemesine Kaymakam Mustafa Gözlet ve Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz’in yanı sıra Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Atsız ile diğer ilgililer eşlik etti.

İlk olarak sel felaketinde hayatını kaybeden Bayram Soyak’ın cenaze evine giden Vali Kamçı, burada merhumun babası Hacı Emin Soyak ve annesi Dürdane Soyak’a başsağlığı diledi. Vali Kamçı, merhumun 1 yaşındaki çocuğu Emin Eren Soyak ile yakından ilgilendi.

Vali Kamçı, sel, deprem ve yangın gibi doğal afetlerde ölen kişilerinde şehit statüsünde olduğunu ifade ederek, merhum Bayram Soyak’ın da şehit mertebesinde olduğuna inandığını belirtti.

Devlet olarak merhumun eşi Sibel Soyak ve çocuğunun maddi ve manevi her zaman yanında olacaklarını vurgulayan Vali Kamçı, vefat eden Bayram Soyak’a Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı ve sabır diledi.

Selden en çok etkilenen ilçe merkezinde çalışmaları inceleyen Vali Kamçı, geçmiş olsun dileklerini ileterek bir süre sohbet ettiği vatandaşlara, devletin ilgili kurumlarının afetin yaşandığı andan itibaren halkın yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.



Yeşilhisarlı hemşehrilerinin davetini geri çevirmeyerek bir kıraathanede çay içen Vali Kamçı, ilk ağızdan sel olayını dinlediği vatandaşlara ilçedeki eksikliklerin kısa sürede giderileceğini anlattı.

Sel olayının meydana geldiği andan itibaren ilçedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini, ilk etapta aynı gün İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin ilçeye yönlendirildiğini, DSİ’ye ait iş makinelerinin de derhal ilçeye sevk edilerek kuşaklama ve temizlik çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Vali Kamçı, “Hiç kimse böyle bir olayla karşılaşmak istemez. Uzun yıllar ortalamasının çok üzerinde bir sağanak yağışla karşılaştık. Ama bizler devlet olarak sizlerin yanındayız. Hasar tespit çalışmaları sonucuna göre yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, bölge ve il müdürlerimiz her zaman sizlerin yanında. Allah tekrarını yaşatmasın” diye konuştu.

Vatandaşlarla sohbet ve esnaf ziyaretlerinin ardından Yeşilhisar Belediyesine geçen Vali Kamçı, burada Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz’den ilçe hakkında brifing aldı. Yeşilhisar’ın Kayseri’nin önemli ilçeleri arasında yer aldığını vurgulayan Vali Kamçı, geçtiğimiz Perşembe günü meydana gelen sel felaketinde ilçenin hasar aldığını ancak, devletin tüm kurumlarıyla ilk günden beri alt ve üst yapıda meydana gelen hasarları gidermek için çalıştığını ifade etti.

Belediye Başkanı Akdeniz ise belediye olarak bugüne kadar önemli sıkıntılarının olmadığını ama perşembe günü meydana gelen sel felaketi ile ilçenin maddi ve manevi büyük hasar gördüğünü belirterek, sel felaketinin gerçekleştiği ilk günden beri kendilerini yalnız bırakmayan Vali Kamçı’ya teşekkür etti.

Daha sonra Yeşilhisar Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Kamçı, Kaymakam Mustafa Gözlet’ten ilçe hakkında bilgiler aldı.
Kaynak: İHA