Edirne AB Bilgi Merkezi'nden Dünya Çevre Günü Etkinliği

Edirne Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çeşitli okul öncesi kurumlarda” Çevreci Kırmızı Başlıklı Kız Doğayı Koruyor” adlı kukla gösterimi etkinlikleri düzenlendi.

Edirne AB Bilgi Merkezi'nden Dünya Çevre Günü Etkinliği
2016 yılı itibarıyla Edirne Ticaret Borsası Edirne Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında faaliyetine başlayan Edirne AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği’nin demokrasi, barış, insan hakları ve çevre gibi evrensel değerleri toplumda yaygınlaştırmak amacıyla 2016 yılı için belirlediği öncelik temaları kapsamında etkinliklerini düzenlemeye devam ediyor.

Kırmızı Başlıklı Kız Masalı’ndan yola çıkarak, çocukların hayal dünyasında çevrenin önemini dramatize etmeyi hedefleyen oyun, çocuklar tarafından ilgi ve alkışlarla izlendi. İki gün boyunca devam edecek gösterimler kapsamında, çocuklarla çeşitli oyunlar oynanarak hikayeler dağıtılıyor.

Etkinlik, Türkiye’nin ilk ve tek okul öncesi sanat atölyesi niteliğini taşıyan “Tasarım Çocuk Atölyesi” ile başladığı ve Özel Fehmi Irmak Çocuk Evi, Badem Çocuk Evi ve Akademi, Şirinler Çocuk Evi, Masal Diyarı Çocuk Evi ve Bahçeşehir Koleji Anaokulu’nda gösterimlerim devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA