Şahin, 'Aydın Valisi Daha Üst Noktaya Taşındı'

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Aydın Valisi, başarılı bir vali olmuş olacak ki daha bir üst noktaya taşındı” dedi.

Şahin, 'Aydın Valisi Daha Üst Noktaya Taşındı'
Aydın Edebiyat Günleri etkinlikleri kapsamın da “Kadının Adı Duygu” resim sergisi etkinliğinde katılan Şahin, burada gazetecilerin yeni hükümetten beklentiler ve valiler kararnamesi ile ilgili sorularını yanıtladı.

Aydın Sanayi Odası Başkanı Şahin, “Bizim Aydın valimiz başarılıymış ki daha bir üst noktaya taşımışlar. Hayırlı uğurlu olsun. Yeni valimiz de inşallah atamasının ardından Aydın’ın sorunları ile ilgilenir. Biz yeni valimizi ziyaret edeceğiz. Aydın sanayicileri olarak kendilerini bilgilendireceğiz. Elimizde dosyalarımız var. Aydın sanayicileri olarak yaptıklarımızı ve yapılacak olan hal hazırda proje aşamasında olan çalışmalarımızı aktaracağız. Bilindiği gibi Serbest Bölge Projemiz var. Geçen Cuma günü Ankara’ya gittim. Serbest Bölgeler Genel Müdürü ile görüşme sağlandı. Önümüzdeki hafta içerisinde uzman kadro ile gelecekler ve Aydın da tüm paydaşlarla bir araya gelerek bir toplantı düzenlenecek. Bu toplantının Aydın için çok yaralı olacağına inanıyorum. İyi bir yoldayız. Komşu ilimiz İzmir’den vekil olan Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın başbakan olması bizim için de bir avantajdır. Biz özellikle tüccar ve sanayiciler olarak Aydın’dan da bir bakan olması yönünde girişimlerimiz oldu. Maalesef halktan da yoğun talep olmasına rağmen gerçekleşmedi” diye konuştu.

AYDIN’IN NEDEN AVANTAJ VE POTANSİYELLERİNİ KULLANMAYALIM?

Aydın ekonomisinin geleceğine yön verecek ‘Gıda Serbest Bölgesi’ projesinde ilk adımının atıldığı ve yerinin hazır olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Bölge faaliyete geçtiği ilk 5 yılda 5 bin istihdam, 1 milyar dolar ilave ihracat, ikinci 5 yılsonunda ise 10 bin istihdam, 2 milyar dolar ilave ihracat sağlayacak” dedi.

AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, kurulması planlanan Aydın Gıda Serbest Bölgesi’nin Türkiye’deki 22’inci serbest bölge olacağını belirterek, “Aydın’ın onlarca yıldan beri beklediği önemli bir projedir. Büyük Menderes Havzasının klimatik özelliği sebebiyle yılık 55 bin ton incir üretimle Türkiye ve dünya birincisi olan Aydın, zeytinyağı üretiminde ülkemizde ilk üç sırada yer alarak yıllık ortalama 50 bin ton ürün elde ediyor. Kestane üretiminde Türkiye birincisi olarak yıllık ortalama 20 bin ton ve yıllık 60 bin ton çilek üretimiyle ülkemizde ilk üçte yer alıyoruz. Neden bu avantajlarımızı ve potansiyelimizi kullanmayalım? Bunun için yerli ve yabancı yatırımcı ilimize nasıl gelir. Aydın’da gıda serbest bölgesi olursa gelir” diye konuştu.

Kaynak: İHA