Adana'da 2 Çocuğun Yanarak Hayatını Kaybetmesi

Adana’da 2 kızı yanarak ölen Yasemin Kahriman’ın ifadesinin alınması için polis tarafından bulunması istendi.

Adana’da misafir olarak gittikleri evde, anneleri Yasemin Kahriman uyurken çıkan yangında yanarak hayatını kaybeden 2 kız çocuğunun ölümlerine neden olduğu iddia edilen tutuksuz 2 kişinin yargılanmasına devam edildi. Acılı anne ise ifadesinin alınabilmesi için aranıyor.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık İbiş Çiçek hazır bulunurken, diğer tutuksuz sanık Ali Rıza Samur'un ise avukatı katıldı. Olayda 2 kızı yanarak ölen anne Yasemin Kahriman da duruşmaya katılmadı.

2 kız kardeşin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle haklarında 15’er yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Ali Rıza Samur ve İbiş Çiçek ilk duruşmada suçlamayı kabul etmemişti.

Samur, Kahriman ile bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığını belirterek, 'Yasemin beni telefonla aradı kalacak yerinin olmadığını söyledi. Ben de arkadaşımın evine götürdüm. Alışveriş yapıp verdim. İçeri bile girmedim. İş başvurusu için belediyeye gittiğimde evin yandığını öğrendim. Emniyette bana şiddet uyguladılar, suçu üstlenmemi istediler. Elektrik tesisatı ya da elektrik sobasının kabloları ile oynamadım.' dedi.

Çiçek ise, olay tarihinde Diyarbakır’da bulunduğunu belirterek, 'Şahitlerim de var. Adana’ya geldiğimde durumu öğrendim. Eve kaçak elektrik bağlamadım.' diyerek kendini savunmuştu.

Mahkeme heyeti, hakkında takipsizlik kararı verilen acılı anne Kahriman’ın ifadesinin alınabilmesi için açık adresinin tespit edilmek üzere polise yazı yazılmasına, bulunduğunda duruşma günü beklenilmeksizin ifadesinin alınmasına, en son İçel’de olduğu belirlenen acılı annenin başka kentte bulunması halinde ise talimatla ifadesinin alınması kararlaştırdı.

Duruşma, tanık Halil Kırmızıtaş’ın duruşma günü hazır edilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İçel Kadın Sığınma Evi'nde kalan Yasemin Kahriman (31), kızları Fatma (5) ve Selvi’yi (2) de yanına alarak 7 Ocak 2015’te 4 yıl önce Tunceli Otogarı’nda tanıştığı ve Adana’da yaşayan Ali Rıza Samur’un yanına gelmiş, Samur da anne ve 2 kızını arkadaşı İbiş Çiçek’in kiracı olduğu İstiklal Mahallesi’ndeki evine götürmüştü. 9 Ocak 2015’te evdeki elektrik sobasından çıkan yangında 2 kız kardeş yanarak hayatını kaybetmiş, kızlarını kurtarmaya çalışan anne Kahriman ise yaralanmıştı.

Kaynak: AA