Milletvekili Erdoğan, Tarihi Cami Ve Minaredeki Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Köklüce (Ardıl) kırsal mahallesindeki Tarihi Yavuz Sultan Selim Camii ve minaresinde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

Milletvekili Erdoğan, Tarihi Cami Ve Minaredeki Restorasyon Çalışmalarını İnceledi
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven ile birlikte ilçeye bağlı Köklüce (Ardıl) kırsal Mahallesindeki Tarihi Yavuz Sultan Selim Cami ve minaresinde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde görüp inceledi.Milletvekili Erdoğan ve Bölge Müdürü Güven’i Araban Belediyesi Başkanı Mehmet Özdemir, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu, Araban Belediyesi Meclis Üyeleri Şıh Mehmet Bilekçi ile Halil Şahin ve beraberindeki partililerle birlikte ilçe girişinde karşıladı.

İncelemenin ardından çalışmalar hakkında değerlendirme yapan Milletvekili Erdoğan, "Restorasyon çalışması başlatılmadan önce bu tarihi camiye gelip inceleme yaptığım gün, caminin tabanı toz ile doluydu. Tarihi caminin hitabelerini incelediğimde caminin önemli bir tarihi eser olduğuna kanaat getirdim. Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven ile görüşüp tarihi cami ve minaresinin yok olmadan biran önce mutlaka restorasyon çalışması başlatılarak, çökme tehlikesinden kurtarılmasının şart olduğunu belirttim. Bunun üzerine Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven’in de benim talebime olumlu yanıt vermesi ile birlikte Köklüce (Ardıl) kırsal mahallemize gelip tarihi cami ve minarede incelemelerde bulunup hitabeleri inceledik. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan proje çalışmasının ardından başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Bölge için önemli olan ve çökme tehlikesi yaşanan tarihi cami ve minaresinde aralıksız süren restorasyon çalışması sürerken, Köklüce (Ardıl) değil, Elif, Hisar ve Hasanoğlu kırsal mahallelerindeki yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi Anıt mezarlarında da restorasyon çalışmaları yürütülüyor. Bunlar tamamlandığında turizme açılacak. Tarih turizmine açılan tarihi mekanlar gibi bölgeye faydası olacaktır’’dedi.

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven de, "Milletvekilimiz Erdoğan’ın yoğun talepleri üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak başlattığımız proje ve yoğun çalışmalar sonunda Köklüce (Ardıl) kırsal mahallemizdeki tarihi Yavuz Sultan Selim Cami ve minaresinde başlattığımız aslına uygun projemiz aralıksız olarak devam etmektedir. Restorasyon çalışmalarımız tamamlandığında tarihi Yavuz Sultan Selim Cami ve minaresinin ilk günkü özelliğine kavuşturularak, bölgemizde bir tarihi mekan daha yok olmaktan kurtarılacaktır. İlçedeki diğer yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi mekanlarda başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanarak tarih turizmine açılmasında olduğu gibi Tarihi Yavuz Sultan Selim Cami ve Minaresinde de başlattığımız restorasyon çalışmasındaki emeğinden dolayı Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan’a teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: İHA