Tuzla Belediyesi, Dijital Arşiv Ve E-Belediyecilikte İlkleri Uygulamaya Devam Ediyor

Tuzla Belediyesi, e-belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek Tuzla’daki mimari projelerin, dijital ortamda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemi’ne entegrasyonunu sağladı. Türkiye’deki sayılı uygulamanın İstanbul’daki öncüsü Tuzla Belediyesi oldu.

Tuzla Belediyesi, Dijital Arşiv Ve E-Belediyecilikte İlkleri Uygulamaya Devam Ediyor
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tuzla’da malikleri tarafından imzalı mimari projelere online erişim imkanı buldu. Tuzla Belediyesi’nin dijital arşivinde yer alan mimari projelerin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemi’ne entegrasyonunu sağlayan protokol, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Tapu Müdürü Murat Yiğit, İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu tarafından imza altına alındı.

Tuzla Belediyesi’nin dijital arşivcilik hizmetlerindeki başarısı, hem kamu hem de vatandaşa çeşitli kolaylıklar sağlayan, güvenilir, iş hızını ve hizmet kalitesini arttıran bir yeniliğe daha kapı araladı. Güçlü teknolojik altyapısı ile güncel bir dijital arşive sahip olan Tuzla Belediyesi, e-devlet projeleri arasında yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemi’ne mimari projeleri ile entegre oldu. Tuzla Belediyesi’nin malikleri tarafından imzalı ve dijital ortama aktarılan mimari projeleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü erişimine açıldı. Kamu adına tapu hizmetlerinin güncel ve hızlı bir şekilde sunulması, vatandaş adına da belge sahteciliği, hak kaybı ve bürokrasiyi azaltan uygulama, Türkiye’nin ilk örnekleri arasında yer aldı.

TAPU HİZMETLERİNDE YENİ DÖNEM

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, protokolün direk ve dolaylı etkileri ile vatandaş ve kamuya çeşitli kolaylıklar sağlayacağını söyledi.

Tuzla Belediyesi’nin sistemde güncel veri üreteceğini, vatandaşların da bu verilerle doğru bilgiye sahip olacağını, Tapu Müdürlüğü’nün de hızlı ve güvenilir bir hizmet sunacağını belirten Başkan Yazıcı, “Bu protokol ile Tapu Müdürlüğü, Tuzla Belediyesi’nden onaylı ve malikleri tarafından imzalı mimari projelere yetkili kişiler tarafından hızlı bir şekilde erişebilecek. Bilgi ve belge mahremiyeti sağlanacak. Bilgi kirliliği oluşmayacağı için vatandaşların hakkı korunacak. Vatandaş, belediye ve Tapu Müdürlüğü, bürokrasi ile uğraşmayarak iş akışını verimli bir şekilde sürdürecek. Tapu Müdürlüğü ve belediyede, 2 ayrı arşivin oluşturduğu yük ortadan kalkacak” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, dijital ortamda yapılacak paylaşımın kağıt israfını ortadan kaldıran ve dolayısıyla karbon ayak izini azaltan bir uygulama olduğuna dikkat çekti.
Kaynak: İHA