Vali Ahmet Hamdi Nayir Açıklaması Alış-Veriş Özgürlüğümüzü Küçük Esnaftan Yana Kullanmalıyız

Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KÜTESOB) Kütahya Şube Başkanı İbrahim Yiğit ile oda temsilcileri, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e ’hoş geldin’ ziyareti gerçekleştirdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir Açıklaması Alış-Veriş Özgürlüğümüzü Küçük Esnaftan Yana Kullanmalıyız
Kütahya’da birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağını ifade eden İbrahim Yiğit, Vali Nayir’e yeni görev yerinin hayır getirmesini dileyerek, Kütahya için yapılacak her çalışmaya destek vereceklerini söyledi.



Esnafın düştüğü zor durumu aşabilmesi adına vatandaşın alışveriş tercihini küçük esnaftan yana kullanması gerektiğini dile getiren Vali Nayir, “Şimdilerde küçük esnafımız zorlanıyor. Bunun önüne geçilebilecek önlemler alınması ve esnafımızın ayakta tutulması lazım. Esnafımızın halkla olan bağlantısı çok farklı. Bugün süpermarketlerdeki adamın adını bilmiyoruz ama mahallemizdeki bakkalımızın adını biliyorduk. Yeni usulde bir samimiyet kalmadı, her şeyimizle çok makineleştik. O zamanlar borç istenir, veresiye yazılırdı, şimdi bu mümkün değil. Mevcut yapımızla esnaf ve sanatkar teşkilatlarımızı canlandırmamız ve korumamız lazım. Bu konuda güzel adımlar var. AVM’ler de el sanatlarına daha hesaplı yer ayırma, AVM’leri şehir dışına çıkarma gibi güzel şeyler yapılıyor inşallah başarıya ulaşılır. Vatandaşın da sahip çıkması gerekiyor. Neticede alış-veriş özgürlüğüne sahibiz. Halkımız tercihini küçük esnaftan yana kullanmalı” diye konuştu.

Vali Nayir ile bir süre görüşerek çalışmalar hakkında bilgiler veren KÜTESOB Kütahya Şube Başkanı İbrahim Yiğit ve KÜTESOB’a bağlı oda temsilcileri daha sonra makamdan ayrıldı. (EFE)
Kaynak: İHA