Süleymanpaşa'da Ramazan Öncesi Son Hazırlıklar

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, iki yıldır Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Ramazan ayında gerçekleştirilen ve bu yıl üçüncüsü yapılacak mahalle iftarları öncesi son hazırlıkları yerinde inceledi.

Süleymanpaşa'da Ramazan Öncesi Son Hazırlıklar
Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret eden Başkan Eşkinat’ın ilk durağı Dost Eli Giyim Mağazası oldu. Mağazadaki kıyafetleri inceleyen Eşkinat, ihtiyaç sahipleri için ücretsiz olarak kıyafet desteği sunulan mağazanın Ramazan ayında da açık olacağını belirtirken, ihtiyaç sahiplerini bayram alışverişi için Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Giyim Mağazası’na davet etti.

400 İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE SICAK YEMEK SERVİSİ DEVAM EDİYOR

Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Giyim Mağazası’nın ardından Belediyenin Dost Eli Aşevi’ne geçen Eşkinat, evinde sıcak yemek yapma imkanı olmayan yaklaşık 400 ihtiyaç sahibi aile için her gün hazırlanan 4 çeşit yemeğin yapımı ve ulaştırılması hakkında bilgi aldı. Yemeklerden kendisi de tadan Eşkinat, daha fazla ihtiyaç sahibinin evine sıcak yemek ulaştırılması için gerekli yatırımların yapılması talimatını verdi. Ramazan ayında gerçekleşecek mahalle iftarları hazırlıklarını da inceleyen Başkan Eşkinat, yemeklerin koyulacağı karton kutuları hazırlayan personelle sohbet edip hazırlık aşamasına kutu hazırlayarak dahil oldu.

“35-40 BİN KİŞİYE İFTAR VERMEYE HAZIR DURUMDAYIZ”

Ramazan hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Eşkinat, ”Bu sene de mübarek ramazanı idrak etmek üzereyiz. İki yıldır yaptığımız gibi bu sene de her akşam iftarı bir başka mahallemizde Süleymanpaşalı hemşehrilerimizle beraber geçireceğiz. Sosyal İşler Müdürlüğümüz Ramazan için inanılmaz bir hazırlık içerisinde. 35-40 bin kişiye iftar vermeye hazır durumdayız. Ekiplerimiz sanki bağımsız bir belediye gibi çalışıyorlar. Araçlarıyla, ekipmanlarıyla en önemlisi de gönülleri ile. Bu sevmeden yapılacak bir iş değil. Artık başladığımız noktadan hem çok daha geniş kitlelere ulaşırken, hem de çok daha ekonomik rakamlarla bunu hazırlamaya çalışıyoruz. Bugün burada birimimizin çalışmalarını izledik. Benim gönlüm rahat. Ramazan boyunca hiçbir sorun olmadan bütün Süleymanpaşa iftarını hep birlikte yapabilecek durumda” diye konuştu.

RAMAZAN PAKETLERİ DAĞITIMINA BAŞLANILDI

Son olarak dağıtımına başlanılan ramazan gıda paketlerini de inceleyen Başkan Eşkinat, içeriğinde pirinç, kırmızı mercimek, nohut, pilavlık bulgur, un, siyah zeytin, kuru fasulye, makarna ve süt bulunan paketlerin tesliminin ramazan ayı boyunca devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: İHA