Türkiye Diyanet Vakfı, Kazakistan'da İftar Verdi

Türkiye Diyanet Vakfı, Kazakistan’ın başkenti Astana’da iftar verdi.

Hilton otelindeki iftara, Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Kazakistan Başmüftü Yardımcısı Oraz Serikbay, müftülük görevlileri, Kazakistan’daki Türk devlet kurumlarından temsilci ve Türkiye Büyükelçiliği mensuplarının yanı sıra Kazakistan’da yaşayan Türkiye vatandaşları katıldı.

Türkiye’den gelen bir hafızın ezan okunmasının ardından su ve hurma ile oruçlar açılırken, misafirlere Türk yemek ve tatlıları ikram edildi.

Türkiye'nin Kazakistan Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri İbrahim Yılmaz ve Kazakistan Başmüftü Yardımcısı Serikbay, yaptıkları konuşmalarda, Kazakistan Müslümanlarını ramazan ayı ile kutladı.

Yılmaz, AA’ya yaptığı açıklamada, Diyanet Vakfı tarafından bu tarz iftarların Almatı ve Şımkent kentlerinde de verildiğini belirterek, “Bunun dışında 7-8 bölgede aralarında fakirler, kimsesizlerin de bulunduğu 550 aileye 550 ramazan gıda paketi dağıttık.” ifadesine yer verdi.

- 'Türkiye'den 35 hafız 18 bölgede teravih kıldırıyor'

Kazakistan Müftülüğü aracılığıyla Kazakistan’da 4 bin adet Kazakça Kuran'ın ramazan ayı boyunca dağıtılacağını kaydeden Yılmaz, “Bunun yanında Türkiye’den 35 hafız getirdik. Onlar Kazakistan’ın 18 bölgesindeki camilerde teravih namazı kıldırıyorlar. Bugünkü iftarda ezan okuyan onlardan birisi.” dedi.

Yılmaz, Kazakistan’da hatimle namaz kıldıracak güçlü hafızların yeterli olmadığına dikkati çekerek, “Kazakistan diyaneti hafızların gönderilmesi ile ilgili bizden talepte bulunuyorlar. Biz de gönderiyoruz.” şeklinde konuştu.

İftar, Kazakistan Başmüftü Yardımcısı Serikbay’ın dua okuması ile sona erdi.

Kaynak: AA