Lisans Yerleştirme Sınavı Sosyal Bilimler Oturumu

Mardin'de terör mağduru öğrencilerin de katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı sosyal bilimler oturumu sona erdi.

Mardin'de üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Sosyal Bilimler oturumu sona erdi.

Öğrenciler sınavın yapılacağı binalara gelirken veliler de çocuklarına destek olmak için yerleşkenin önünde bekledi. Bazı aileler, çocukları için dua okudu.

Türkiye'de 81 il merkeziyle Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 517 bin 12 aday başvuru yaptı. Tek oturumda uygulanan sınav 135 dakika sürdü. Mardin'de sınava çoğunluğu Nusaybin ilçesinden gelen terör mağduru yaklaşık 4 bin öğrenci de sınav heyecanı yaşadı.

Sınava giren Nusaybinli öğrenci Nazım Öger, sınavda tarih ve coğrafyanın iyi geçtiğini, felsefenin kendilerini zorladığını kaydetti.

Sınava iyi hazırlanamadığını aktaran Öger, 'Şu anda Kızıltepe ilçesinde kalıyoruz. 2-3 aile bir evde kalıyoruz. Hiç çalışamadık. Yarın da sınava gireceğiz. İnşallah iyi bir yer gelir.' dedi.

- 20 yıl aradan sonra 41 yaşında sınava girdi

Ankara Gazi Üniversitesi Hazır Giyim Öğretmenliği mezunu 41 yaşındaki Halime Özsoy ise okuduğu bölümde az atama yapıldığı için yıllarca atanamadığını söyledi.

Özsoy, 16 yıldır atanmak için beklediğini aktararak, 'Ben yıllardır öğretmenlik sevdası ile savaşıyorum. 1996 yılında girmiştim üniversiteye. Okulumu bitirdim. Okulu bitireli 16 yıl oldu. Öğretmen olmak istiyorum. Bu sevdamdan vazgeçemiyorum ve vazgeçmeyeceğim de. Geçici olarak İstanbul ve Mardin'de sınıf öğretmenliği yaptım. Sınava yeniden girdim. Sınavım da güzel geçti ama ben çocuklarla nasıl okuyacağım.' dedi.

Halime Özsoy'un 11 yaşındaki oğlu Oktay Özsoy ise annesinin sınava girdiğini ve kazanacağını düşündüklerini belirterek, 'Annemin iyi bir öğretmen olup bize istediğimizi almasını istiyorum.' diye konuştu.

Torununu sınava getirdiğini belirten Halef Sunca da torununun çok çalıştığını ve başarı beklediklerini ifade etti. Sunca, 'Allah Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, devletimize zeval vermesin, başımızdan eksik etmesin. Allah yar ve yardımcıları olsun.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA