Şeker Hastaları İçin Frambuazlı Tulumba Tatlısı Üretti

Sandıklı ilçesinde bir pasta ustası, şeker hastalarının da ramazan ayında tatlı yiyebilmesi için frambuazlı tulumba tatlısı üretti.

Ramazanda geleneksel tatlardan sıkılanlar için farklı alternatifler sunmayı hedeflediklerini belirten 30 yaşındaki pasta ustası Çetin Dinler, tulumba tatlısına farklı lezzetler yakaladıklarını söyledi.

Dondurmanın bile çeşitlerinin gün geçtikçe farklılaştığını belirten Dinler, farklılık olsun, müşteri memnuniyeti olsun ve değişik bir tat olsun istediklerini kaydetti.

Dinler, 'Frambuazlı tulumba tatlısının diğer tulumba tatlısına oranla şeker oranı içindeki sosdan dolayı yüzde 50 daha az. Onun için şeker hastalarına da bunu gönül rahatlığı ile tavsiye ediyoruz. Piyasadaki tulumba tatlılarından farklı olsun diye yaptık bunu. Fiyatı da piyasadakilerle aynı. Şimdilik herkes farklı lezzetleri tatsın diye çikolatalı, karamelli ve frambuazlı tulumba tatlısı çıkarıyoruz. Müşterilerimizde gayet memnun ve yoğun ilgi gösteriyor. Şeker hastaları özellikle gelip frambuazlı tulumba tatlısını tavsiye ediyor. Baklava ve ekmeklerimizde de böyle bir çeşitlilik yaparak devam ettirmeye çalışacağız.' dedi.

Kaynak: AA