HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

'Fadime Çelebi aynı zamanda ev arkadaşım, misafirim. Onu gözaltına almak için benim resmi ikametgah adresimi bastılar'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Fadime Çelebi aynı zamanda ev arkadaşım, misafirim. Onu gözaltına almak için benim resmi ikametgah adresimi bastılar.' dedi.

Yüksekdağ, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütünü ziyareti esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sabah saatlerinde İstanbul'da yapılan operasyonla aralarında ESP üyelerinin de olduğu bir grubun gözaltına alındığını hatırlattı.

Operasyon kapsamında zaman zaman evinde misafir olarak kalan Sosyalist Kadın Meclisleri Sözcüsü Fadime Çelebi'nin de resmi ikametgah adresinde arandığını anlatan Yüksekdağ, 'Sosyalist Kadın Meclisleri Sözcüsü Fadime Çelebi aynı zamanda ev arkadaşım, misafirim, aynı evde kalıyoruz. Onu gözaltına almak için benim resmi ikametgah adresimi bastılar. Hukuksuz, gayri resmi bir biçimde arama yaptılar' dedi.

Figen Yüksekdağ, 'Bugün HDP olmasa, HDP bileşenleri olmasa, Türkiye'de tek bir güç hakimiyeti mutlak zaferini ilan edecek ama ne olursa olsun biz büyük bir aileyiz, gücüz. Ne olursa olsun bu gücü kırmayı başaramayacaklar. Kırdıklarını sandıkları yerde daha güçlü ayağa dikileceğiz. Dallarımızı her kırdıklarını sandıklarında, o dallarımız filiz verecek. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da HDP ağacı hep yeşil, hep görkemli ve hep bizim birliğimizi temsil eden bir sembol olacak.' diye konuştu.
Kaynak: AA