Yalova Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecanı

Yalova Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı.

Yalova Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecanı
Üniversitenin spor salonundaki mezuniyet törenine Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, davetliler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm birincisi Emrah Özdemir, öğrenciler adına konuşmayı yaptı. Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, "Üniversitemizin ülkemize kazandırdığı mesleğinde ehil öğrencilerimizi uğurlamak, sevinçlerine ortak olmak için bir aradayız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yarınlara hazırlamanın heyecanını yaşıyoruz. Üniversiteler bilgi toplumunun oluşumunda insan vücudunda beynin üstlendiği görevi üstlenir. Yeniliklerle anılan bir üniversite olmak için hibrit ve özgün bölüm ve program tasarımıyla bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen üniversitemiz ehil ve tecrübeli akademik kadrosuyla yetiştirdiği gençleri hayata uğurluyor. İnternetin yaygınlaştığı rekabetin küreselleştiği dünyada değişmeyen tek şey değişimdir. Değişimi yakalayan fark oluşturur ve rakiplerinin önüne geçer. Değişimi gerçekleştirenler geleceği tasarlayabilenlerdir. Bilim kültür, sanat ve sporla donanmış girişimci ruha sahip yabancı dillere vakıf olarak küresel pastadan pay alan, ömür boyunca kendini sürekli yenileyerek iş hayatına hazırladığımız gençlere fırsat saraylarının anahtarı olan diplomalarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Vali Selim Cebiroğlu da, ilim ve eğitimin öneminden bahseden bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından fakültelerin ve meslek yüksek okullarının ilk 3 derecesine giren öğrenciler ödüllerini protokol mensupları ile hocalarının elinden aldı. 21 öğrencinin ödül aldığı tören öğrencilerin mezuniyetlerini kep atarak kutlaması ile sona erdi.
Kaynak: İHA