Kocaeli Büyükşehir'e Ücretsiz Spor Okulları Teşekkürü

Ücretsiz Spor Okulları’nın faaliyet gösterdiği Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu’ndan Kocaeli Büyükşehir’e teşekkür geldi.

Kocaeli Büyükşehir'e Ücretsiz Spor Okulları Teşekkürü
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun sporun tabana yayılması talimatıyla yola çıkan Ücretsiz Spor Okulları, vatandaşların yanı sıra eğitim camiasının takdirini almaya devam ediyor. Spor Okulları faaliyetlerinin iki yıldır devam ettiği Vezirçiftliği Vali ihsan Dede İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hayri Mert, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin okullarına kazandırdıkları bu önemli proje için teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş’a teşekkür ziyaretinde bulunan Hasan Hayri Mert, “Spor Okulları, okulumuzun adeta bir parçası oldu” dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş’un makamında gerçekleşen ziyarete, Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hayri Mert’in yanı sıra Vezirçiftliği Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Vali İhsan Dede İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Bahattin Aktepe ve Başiskele Spor Okulları Koordinatörü Adem Durmuş katıldı.

Ziyarette konuşan Vali ihsan Dede İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hayri Mert, ücretsiz Spor Okulları Projesi’nin iki yıl önce okullarına kazandırıldığını hatırlatarak, “Ücretsiz Spor Okulları, okulumuzun adeta bir parçası oldu. Sporun, çocuklar üzerinde tartışmasız büyük ve önemli yararları var. Ücretsiz Spor Okulları da okulumuza ciddi katkılar sundu. Bunu çocuklarımızın beden ve ruh sağlığının yanı sıra derslerindeki başarılarının artmasında da görüyoruz” dedi.

Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hayri Mert ayrıca, “Bu önemli projeyi okulumuza kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vezirçiftliği Mahalle Muhtarı ve okul aile birliği başkanı Bahattin Aktepe ise Ücretsiz Spor Okulları sayesinde mahallelerinde bulunan çocukların ücretsiz spor eğitimi aldıklarına dikkat çekti. Aktepe, “Mahalledeki çocuklarımız okullarında uzman eğitmenler gözetiminde ve ücretsiz olarak spor eğitimi alıyorlar. Bu hem çocuklarımız hem de aileleri için önemli bir fırsat. Bu sayede çocuklarımız spor kültürü ile büyüyor. Bu çocuklar ileride hayatlarında her zamana spora yer verecekler. Bu projeyi mahallemize ve okulumuza kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ise Ücretsiz Spor Okulları Projesi’nin Türkiye’ye örnek bir çalışma olduğunu kaydetti.

Spor Okulları’nın en önemli misyonunun sporu tabana yaymak olduğuna dikkat çeken Okumuş, “Ücretsiz Spor Okulları kurulduğundan günden bu yana büyük bir ilgiyle karşılaştı. Bugün on binden fazla çocuğumuz bu proje içinde spor eğitimi alıyor. Bu bizim için büyük mutluluk. Spor Okullarımız gelecek yıllarda daha da büyüyerek yoluna devam edecektir” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda, Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hayri Mert ve Vezirçiftliği Mahallesi Muhtarı Bahattin Aktepe, Spor Okulları’nın okullarına katkıları nedeniyle Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA