Akören, Mezunlarını Coşkuyla Uğurladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yüksekokulu, 18. dönem mezunlarını düzenlediği diploma töreni ile uğurladı.

Akören, Mezunlarını Coşkuyla Uğurladı
Okul yerleşkesinde yapılan törene, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İlhan Asiltürk, Akören Belediye Başkanı Ekrem Tulukçu, İlçe Jandarma Komutanı Akın Uslu, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Ali Kurt, Hayırsever İş Adamı Nurullah Ercan, yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İlhan Asiltürk, “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplandık. Selçuk Üniversitesi Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yüksekokulu açıldığı 1997 yılından itibaren 4.540 öğrenciyi mezun ederek ülkemiz sanayi ve ticaret hayatına nitelikli elemanlar kazandırmıştır. Okulumuzun sizlere çağın gereksinimlerine uygun bir eğitim verdiğini, içtenlikle ifade edebilirim. Aldığınız eğitimin kalitesi yönünden hiçbir çekince duymadan, ‘ben Selçuk Üniversiteliyim. Çift başlı kartalın kanatları altında yetiştim’ diyerek gurur duyunuz” dedi.

NURULLAH ERCAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Törende söz alan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, törenin onur konuğu İş Adamı Nurullah Ercan’a seslenerek, “Devletine ve milletine hizmet eden, kendi doğduğu şehirdeki üniversitemiz birimlerini destekleyen böyle bir kişiye ağabey diye hitap etmek istiyorum. Üniversitem adına şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Karabulut konuşmasının ardından günün anısına Hayırsever İş Adamı Nurullah Ercan’a plaket ve hediye takdim etti.

TÖRENDE ÖĞRENCİ PROJELERİ SERGİLENDİ

Mezuniyet töreninde bu yıl ilk kez öğrenci projelerinin sergi açılışı ve tanıtımı da gerçekleştirildi.

Farklı kategorilerde sergilenen 15 proje içerisinde, Elektronik Teknolojisi öğrencileri tarafından yapılan ‘Temizlik Robotları’, Bilgisayar Programcılığı öğrencileri tarafından yapılan ‘Mobil Android Uygulamalı Sınıf Yoklama Sistemleri’, Dış Ticaret öğrencileri tarafından yapılan ‘Yurtdışı Fuar Araştırmaları’ komisyonca birinci seçildi.

Daha sonra öğrenciler diplomalarını protokol üyelerinin elinden aldı. Plaketlerini de alan öğrenciler keplerini hep birlikte coşkuyla havaya attı. Mezuniyet heyecanını arkadaşlarıyla ve aileleriyle birlikte yaşayan öğrenciler son olarak günün anısına fotoğraf çektirdiler.
Kaynak: İHA