STK'lar İçin Dijital Medyada İçerik Üretimi Sertifika Programı Düzenlendi

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Laboratuvarı, STK’lar için dijital medyada içerik üretimi sertifika programı düzenledi.

Yetişkin nüfusun yarısından fazlasının internet kullandığı ülkemizde günde ortalama 4 buçuk saat bilgisayar ya da tabletten internete bağlanılıyor ve sosyal ağlarda da her gün ortalama 3 saat harcanıyor. Medyadaki dijital dönüşümle birlikte özel sektör ve kamu kurumları gibi sivil toplum da bilginin yönetimi, yeniden kullanılması ve içerik oluşturulması gibi alanlarda farklı ihtiyaçlarının farkına varıyor. Bu ihtiyaçtan hareketle Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Laboratuvarında “STK’lar İçin Dijital Medyada İçerik Üretimi Sertifika Programı” yapıldı. Dijital medyayı kullanarak kamuyu harekete geçirme, dijital için içerik üretme gibi konuların üzerinde durulduğu programda atölye çalışması şeklinde sivil topluma yönelik düzenlenen eğitime yoğun ilgi oldu.

Dijital medyada içerik üretiminin dili, araçları ve yöntemleri konusunda bilgilenmek isteyen dernek, vakıf, platform ve inisiyatiflerden yoğun ilgi gören programda konuşan Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Yanardağoğlu, “İlk defa dijital medya içerik üretimi için bir sertifika programı düzenliyoruz. Program bir atölye çalışması şeklinde yani uygulamalı alanları olacak olan bir sertifika programı. Başka bir özelliği de ilk defa sivil toplum-üniversite işbirliği sayesinde düzenleniyor olması. Yaşama Dair Vâkıf’ın sivil sayfalar isimli portalıyla birlikte düzenliyoruz yani katılımcılar aynı zamanda internet haber portalı üzerinden içerik üretme olanağı bulacaklar, içerikleri orada yayınlama olanağı da bulacaklar” diye konuştu.

Programa eğitmen olarak Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenlerinin ve yüksek lisans öğrencilerinin de katıldığını belirten Doç. Dr. Eylem Yanardağoğlu, “Yeni Medya sürekli değişen, gelişen bir alan, bizim bu programda hedefimiz sivil toplum örgütlerinin ve platformların bu dünyadaki değişimleri takip etmelerini kolaylaştırmak. Sürekli güncelleme oluyor, bu değişimleri takip ederek onların kendi araçları için daha efektif olarak kullanmalarını sağlamaya çalışmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA