9. Ulusal Turna Balığı Ve Tatlı Su Levreği Tutma Şenliği

Şenlik kapsamında Kandıra Kaymaz Göleti'nde düzenlenen balık tutma yarışmalarında 475 amatör balıkçı mücadele etti 'Oltaları atalım engelleri kaldıralım' sloganıyla 100 engelli de yarışmaya katıldı.

Kocaeli'deki Kandıra Kaymaz Göleti'nde bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Ulusal Turna Balığı ve Tatlı Su Levreği Tutma Şenliği' kapsamında balık tutma yarışması yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının desteğiyle Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) ve Kandıra Belediyesince, Kandıra Kaymaz Göleti'nde gerçekleştirilen yarışmaya, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurt dışından 475 amatör olta balıkçısı katıldı.

Turna ve levrek balığı tutmak için mücadele eden amatör balıkçıların çekişmesine sahne olan yarışmada, 'En büyük levrek balığı tutma' kategorisinde Nurettin Akora, 38,5 santimetre boyundaki balıkla birinciliği elde etti. 'En çok levrek tutma' kategorisinde ise Fikret Deniz, 8 adet balıkla birinci oldu.

'En büyük turna balığı tutma' kategorisinde Recep Karademir 54 santimetre balıkla 'En çok turna balığı tutma' kategorisinde ise 54 ve 43 santimetrelik turna balığıyla Metin Dönmez birinciliği elde etti.

Yarışma, uluslararası kurallara uygun ve hakemler gözetiminde gerçekleştirildi.

Şenliklerde, 'Oltaları atalım engelleri kaldıralım' sloganıyla 100 engelli de yarıştı. Olta takımı hediye edilen engelliler, oltalarını göle atarak, balık tutma heyecanına ortak oldu.

Yarışmada dereceye girenlere kupa ve ödülleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve KAMADER Başkanı Uztürk ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Yarışmada ayrıca KAMADER Başkanı Engin Uztürk'ün 16 yaşında vefat eden oğlu Sefa Uztürk anısına özel ödül verildi.

Şenlikte, çuvalla yürüme, yumurta taşıma, halat çekme, elma ve yoğurt yeme, çöp toplama yarışmaları da düzenlendi. Çöp toplama yarışmasında kamp alanında en çok çöpü toplayanlara olta takımı hediye edildi.

Şenlik kapsamında düzenlenen 'İnsan, Doğa ve Balık' konulu fotoğraf yarışmasında birinciliğe Kübranur Toper'in çektiği fotoğraf layık görüldü.

Bir gün önceden göl kenarında çadırlarıyla kamp kuran yurt dışı ve yurt içinden gelen yarışmacılar, eşleri ve çocuklarıyla güneşli havada güzel bir gün geçirdi. Şenliklerde ayrıca İzmit Belediyesi Mehter Takımı konser verdi, davetlilere etli pilav ikram edildi.

Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın adil şartlarda ve sportmence geçtiğini vurgulayarak, yarışmada tutulan balıkların çok olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu yıl engelli vatandaşları da davet ettiklerini aktaran Uztürk, 'Balıkçılıkta ve doğada da engel tanımadığımızı, engellilerin yok sayılmaması gerektiğini göstermek için güzel bir organizasyon yaptık. Engellilere olta takımı hediye ettik ve onlarla birlikte balık tuttuk.' diye konuştu.

Bu arada, şenlik kapsamında yapılan yarışmalarda tutulan balıkların bazıları ölçme işleminin ardından yeniden gölete bırakıldı.
Kaynak: AA