Gezende'De Erik Festivali Heyecanı Başladı

İçel Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Gülnar ilçesinin erikle markalaşmış olan Gezende Mahallesi’nde 8 Mayıs’ta düzenlenecek olan 9. Geleneksel Kültür ve Erik Festivali öncesi papaz ve can eriği hasadı ziyaretlerinde bulundu.

Gezende'De Erik Festivali Heyecanı Başladı
Büyükşehir Belediyesi’nin, geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan 200 haneli Gezende Mahallesi’ne desteği sürüyor. Üreticilerin bilinçli sulama yapmaya yönlendirilmeleri ve mahallelerde susuz tarım arazilerine sulama suyu getirerek tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen hizmetler kapsamında, Gülnar ilçesi Ilısu-Gezende-Köseçobanlı Mahallelerinde 4 bin 302 metre çelik boru döşendiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, döşenen bu borular sayesinde 2 bin 750 dekar arazinin sulanması ile sulu tarıma geçildiği belirtilerek, böylece vatandaşların ekonomik açıdan üst seviyelere ulaşarak köyden kente göçün engellenmesinin hedeflendiği kaydedildi.

“Gezende Barajı’nın yapımından sonra iklimin ılıman olması sonucunda erik erken olmaya başlamış bu da Gezende eriğinin değerli olmasını sağlamıştır” denilen açıklamada, ayrıca eriğin sulu, gevrek ve hoş bir aromada olmasının hem erik üreticilerine ekonomik açıdan fayda sağladığı hem de Gezende Mahallesi’ne marka getirdiği vurgulandı.
Kaynak: İHA