Bozüyük OSB Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Girdi

Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı.

Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Atık Su Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bozüyük OSB'deki tesisin açılışında yaptığı konuşmada, arıtma tesisiyle çevreye gösterilen önemi bir daha vurgulamak istediklerini söyledi.

Çevrenin gelecek için önemli olduğunu belirten Vali Nayir, şöyle konuştu:

'Yapacağımız her faaliyette çevreyi de dikkate alarak, onun da bozulmaması ve gelecek nesillere daha iyi aktarılması için yapılması gerekenleri de planlıyoruz. Sanayi çalışmalarımız için de öyle. Bugüne kadar Bilecik'te temiz sanayi kurulma gayreti gösterilmiş ve başarılmıştır. Organize sanayilerimiz içerisinde seçici davranarak, çevreye sıkıntı verecek hususlardan uzak durmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda başta organize sanayilerimiz olmak üzere arıtma tesislerimizde çevreye verebileceğimiz zararı da en aza indirmeye çalışıp, emanet aldığımız çevreyi miras bırakma gayreti içerisindeyiz.'

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat ise, 2 bin metre küp kapasiteli atıksu arıtma tesisinin şu anda 400 metre küpünün faaliyette bulunduğunu kaydetti.

Akat, 'Şu an OSB'de bulunan tesislerden 12 tesisin bağlantısı yapılmış durumdadır. Diğer tesislerimizin bağlantısı gerçekleştirilerek, toplam tesis sayısı 28 olacak. Tesisimiz, yaklaşık 5 milyon liraya maliyetindedir. Günlük ortalama 60 kilo arıtma çamuru buradan çıkacak. Fiziksel ve biyolojik olarak arıttıktan sonra çevre kirliliğinin önüne geçmiş olacağız.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından 137 dönüm alana yaptırılan tesisin açılışı gerçekleştirildi.
Kaynak: AA