Adana Adliyesi'nde Sigarayı Bırakma Kampanyası

Adana Adliyesi'nde başlatılan 'Hayatını Sigaraya Hapsetme' temalı sigara bırakma kampanyasına 90 yargı mensubu ve çalışanı katıldı 'Kalemi değil sigarayı kırıyoruz' sloganıyla tedaviye başlayıp sigarayı bırakma yolunda ilk adımı atan gönüllüleri, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'nde tedavileri tamamlanarak sigarayı bırakmayı hedefliyor.

Adana Adliyesi'nde başlatılan sigarayı bırakma kampanyasına 90 yargı mensubu ve çalışanı katıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından, Adana Adliyesi'nde sigara kullanımının en aza indirilmesi, tüm yargı mensupları ve çalışanlarının iş, sağlık ve yaşam kalitelerinin arttırılması amacıyla başlatılan 'Hayatını Sigaraya Hapsetme' temalı kampanya ile sigarayı bırakmak isteyen personel, Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesindeki Sigara Bırakma Polikliği'nde 'Kameli değil sigarayı kırıyoruz' sloganıyla tedaviye başladı.

Yargı personeli, poliklinikte ilk olarak akciğer ve kalp grafiği çekilip solunum fonksiyon testine tabi tutuldu. Daha sonra, Sigara Bırakma Polikliniği sorumlusu Uzman Hemşire Ayşe Turan tarafından grup terapisi yaptırıldı. Yargı mensupları, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'nde sigarayı bırakacaklarını söyledi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adviye Özer, sigarayı bırakmak üzere eğitim alan adliye çalışanlarının sağlık durumlarına göre tedavi yöntemlerini belirledi.

Sigarının sinsi bir zehir olduğunu ve insanların sağlığını kaybedene kadar hiçbir bulgu vermediğini belirten Özer, sigarayı bırakma sürecinde en önemli hususun eğitim olduğunu kaydetti.

Özer, tedavinin yüzde 60'ını eğitimin oluşturduğunu, geriye kalan yüzde 40'ında ise ilaç gerektiğini söyledi. 3 aylık ilaç tedavisinin ardından hastanın 1 yıl boyunca takibini yaptıklarını, bu sürede sigara kullanmazsa sigarayı bırakmış kabul ettiklerini söyledi.

Özer, bağımlılığın bir yılda ortadan kalktığını belirtti.

Kaynak: AA