Yargıtay, MHP Dosyasının Örneğini Başsavcılığa Gönderdi

MHP'de olağanüstü kurultaya ilişkin kararın mayıs ayı içerisinde verileceğini açıklayan Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, bir üst kurul delegesinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru nedeniyle, dosyanın bir örneğini Başsavcılığa gönderdi Yargıtaydaki incelemesi devam eden temyiz süreci ile Başsavcılıktaki tüzük incelemesinin ilgisi bulunmuyor

MHP'de olağanüstü kurultaya ilişkin kararın mayıs ayı içerisinde verileceğini açıklayan Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, bir üst kurul delegesinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru nedeniyle, dosyanın bir örneğini Başsavcılığa gönderdi.

MHP'de olağanüstü kurultaya ilişkin kararın mayıs ayı içerisinde verileceğini açıklayan Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Başkanlığı'ndaki temyiz incelemesi sürüyor.

Yargıtaya 3 Mayıs'ta gelen dosya üzerinde tetkik hakiminin ön incelemesi tamamlandı. Dosyaya ilişkin, inceleme yapmak üzere bir Daire üyesi görevlendirildi. Üyenin incelemesini tamamlamasının ardından, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi heyeti dosyayı görüşerek kararını açıklayacak. Dairenin kararını bu hafta vermesi bekleniyor.

- İki farklı süreç

Bu arada, MHP'li bir üst kurul delegesi, Yargıtay Başsavcılığından, parti tüzüğünün olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin 63/3. maddesinde yer alan, 'Genel Başkan ile MYK'ya verilen takdir yetkisinin Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olup olmadığının yetkili ve görevli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından denetlenmesi' hükmünün işletilmesini istemişti.

Talep dilekçesinde, bu maddenin Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı bulunması halinde, söz konusu maddenin Anayasa Mahkemesi denetiminden geçirilmek üzere, madde hakkında gerekli yasal sürecin başlatılması talep edildi.

MHP'li delegenin başvurusu üzerine, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının kurultayla ilgili dosyayı, Yargıtay 18. Hukuk Dairesinden istediği öğrenildi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi de talep üzerine dosyanın fotokopisini alarak, dosya örneğini Başsavcılığa gönderdi.

Daire'de incelemesi devam eden temyiz süreci ile Başsavcılıktaki tüzük incelemesinde farklı süreçlerin işlediği, iki incelemenin ilgisinin bulunmadığı kaydedildi.

Kaynak: AA