Sakarya'da Akıl Oyunları Yarışması Düzenlenecek

Sakarya'da 4-5 Haziran'da öğrencilere yönelik akıl oyunları turnuvası düzenlenecek.

Pal Akıl Oyunları Akademisi Sakarya Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklamada, akıl oyunlarının öğrencilerin yetenek, ilgi alanları ve becerilerine göre daha ayrıntılı tanınmasını sağladığı belirtildi.

Mangala, reversi, tangramino, blok budies, zig zag ve look look gibi birçok akıl oyununun, öğrencilerin görsel algı, düşünme becerileri, üretkenlik ve planlama konularında sıradışı gelişimlerini sağladığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Her yıl düzenlenen ramazan kitap fuarlarında akıl oyunları standı açılarak, oyunlar çocuklara ve öğretmenlere öğretiliyor. Bu sayede daha geniş kitlelere ulaşılması hedefleniyor. Bu faaliyetimiz 3 yıldır gerçekleştiriliyor. Bu yıl da kitap fuarında yer alacağız. İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan ortak proje çerçevesinde akıl oyunları farkındalık seminerleri düzenlendi. Bu, daha sonra hizmet içi eğitim seminerine çevrildi. Bir yıl içerisinde 900'ün üzerinde öğretmen bu eğitimlere katıldı. Türkiye için bir rekordur. Sakarya, akıl oyunlarının eğitimdeki önemini en erken anlayan il olarak diğer illerin önüne geçti.'

Açıklamada, 4-5 Haziran'da Agora Alışveriş Merkezi'nde saat 13.00-19.30 saatlerinde 'Q bitz, look look, pentomino, reversi ve mangala' akıl oyunu için turnuva düzenleneceği, başvuruların ilgili danışmaya yapılabileceği bildirildi.

Kaynak: AA