Malazgirt'te TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi
Muş’un Malazgirt ilçesindeki Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesi öğrencileri tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı açıldı.

Serginin açılış kurdelesini Kaymakam Soner Kırlı ve Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yıldız, ‘hayırlı olsun’ temennilerinde bulundular.
Sergideki eserlerin hepsiyle tek tek ilgilenen Kaymakam Kırlı, “TÜBİTAK’ın proje öncülüğünde arkadaşlarımızın yapmış olduğu projeler aslında sadece okul açısından değil, Türkiye’nin geleceği acısından çok önem arz ediyor. Buradaki arkadaşlarımızın bu projelere ilgi duymaları, sanatsal ve bilimsel projeleri yaparak ülkemizin geleceğine katkıda bulunuyorlar. Bu gençlerimizin yaptığı önemli projeler sayesinde ülkemizin dışa bağımlılığı ortadan kalkacaktır. Ülkemizin gelişimi açısından, bu tarz projelere çok önem veriyoruz ve bu projelerin devamını ilçemizde görmek istiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan projeleri inceleyip öğrencilerden bilgi alan Kaymakam Soner Kırlı, memnuniyetini dile getirerek öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.
