GAÜN Suriyeli Sağlık Personelinin Adaptasyon Eğitimi Koorinatörü Yrd. Doç. Mete Açıklaması

'Göçmenlerle ilgili sahadaki en büyük sorun, ileri sağlık hizmetleri'.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Suriyeli Sağlık Personelinin Adaptasyon Eğitimi Koorinatörü Yrd. Doç. Alper Mete, göçmenlerle ilgili sahadaki en büyük sorunlarının ileri sağlık hizmetleri olduğunu söyledi.

Mete, GAÜN Mavera Salonunda düzenlenen 'Göç ve Küresel Sağlık Diplomasisi Uluslararası Üst Düzey Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in konumu itibariyle önemli miktarda Suriye'deki iç savaştan göç aldığını hatırlatarak oluşturulan koordinatörlük sayesinde ise Suriyeli sağlık personelinin kent ve ülkeyle adaptasyonunu sağlanmaya çalıştıklarını vurguladı.

Göçmenlerle ilgili sahadaki en büyük sorunlarının ileri sağlık hizmetleri olduğunu ifade eden Mete, uluslararası işbirliği içerisinde konunun geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Bu anlamda ciddi açık olduğunu anlatan Mete, 'Sempozyumdan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Suriyeli doktorların uyum eğitim programını gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ümit ediyorum ki sağlık alanında yaşanan sorunlar en kısa sürede çözülecektir. Çünkü sağlık alanındaki eksiklikler, herkesi tehdit eden sorundur.' diye konuştu.
Kaynak: AA