Şükrü Nazlı Açıklaması Kütahya Yerli Otomobil Fabrikasıyla Batı Anadolu'nun İncisi Olacak

Zafer Kalkınma Ajansı, (ZEKA) TR 33 Bölgesi olarak nitelendirilen Kütahya, Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar’da yerli otomobil üretilmesine uygunluk şartlarının yer aldığı geniş kapsamlı bir rapor yayınladı.

TR 33 Bölgesi Yerli Otomobil Fabrikası Fizibilite Çalışması hakkında bilgi veren AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde başlatılan yerli otomobil üretilmesi çalışmaları kapsamında gerek bürokratik alanda, gerekse teknik alanda Zafer Kalkınma Ajansı ile yürütülen araştırma çalışmaları çok şükür sevindirici sonuçlarla yol aldı” dedi.

Nazlı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 yıl önce başlattığı kalkınma hamlesi Kütahya’da da devam ediyor. TR 33 Bölgesi’nde yer alan ilimiz sınırlarında Altıntaş İlçesinde Zafer OSB ve yakınında kurulması planlanan Uşak ve Afyon sınırındaki diğer OSB’ler, bölgede yapılacak yerli otomobil fabrikası yatırımı için en uygun kuruluş yeri olarak belirlenmiştir” şeklinde konuştu.

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’ta 100 bine yakın üniversite öğrencisi ve 125 binden fazla 20-29 yaş arası nüfusun bulunduğu 3 ilin ortasında yer aldığını ve sanayi bölgelerinde toplamda 10 milyon m2’den fazla yatırıma uygun arazi bulunduğunu söyleyen Nazlı, “Söz konusu uygun yatırım alanları uzun vadede gelecek ek yatırımlar ve yan sanayi ile Batı Anadolu’nun ortasında önemli bir sanayi merkezi oluşmasını sağlayacaktır” dedi.

Otomotiv sanayinin, çoğu sanayileşmiş ülkede ekonominin lokomotifi olarak kabul edildiğinin altını çizen Nazlı; “Hazırlanan kalkınma planıyla Zafer Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’nin erişebilirliği en yüksek sanayi merkezi haline gelecektir. Bu anlamda yatırımcıların yeni teşvik sistemi uygulamalarını takibi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, SGK işveren payı desteği, gelir-kurumlar vergisi indirimi, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi gibi destek unsurlarından faydalanabilmek için önem arz ediyor” dedi.

Yerli otomotiv fabrikasının kurulmasında, oluşturulacak yerli markanın kar etmesinin haricinde de stratejik ulusal hedefler olduğunun önemine dikkat çeken Nazlı, “TR 33 Bölgesi (Kütahya, Manisa, Uşak ve Afyon) içerisinde yatırımın bölgesel ve ulusal çıkarlar doğrultusunda en etkin şekilde gerçekleşmesi için ilgili kurumlar ile yoğun bir şekilde çalışıp bu yatırımı bölgemize getirmeye gayret edeceğiz inşallah” ifadelerini kulandı. (EFE)
Kaynak: İHA