Bilecik Belediyesinden Sosyal Tesis Açılışı

Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan 3 tesis düzenlenen törenle hizmete girdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Osmangazi Mahallesi'nde 'Hayme Ana Sultan Evi, Mahalle Konağı ve Sosyal Tesisleri' açılışında, belediyelerin mahalli ve müşterek ihtiyaçları karşılamak amacıyla kurulmuş olan kamu kurum ve kuruluşların başında geldiğini söyledi.

Yapılan hizmetlerde mahalli ve müşterek ihtiyaçlar açısından bakıldığında belediyeciliğe en uygun kuruluş amaçlarını en güzel ifade eden çalışmalardan biri olduğunu belirten Vali Nayir, şöyle konuştu:

'Mahallemizin isminden başlayarak sosyal tesise, mahalle konağına ve sultan evine verilen isimler, kültürümüzü canlı tutmaya yönelik. Mahalli ve müşterek ihtiyaçlarımız içerisinde kültürümüzün yaşatılması önemli. Tarihimizde önemli şahsiyetlerden Osmangazi'yi ve Hayme Ana'yı, burada isimlerine yakışır şekilde inşa edilmiş binalarda yaşatmak belediyemizin de güzel bir göreviydi. Teşekkür etmek istiyorum. Biliyorum ve inanıyorum ki bu sosyal tesislerimiz, mahalle konağımız ve sultan evimiz kültürümüzün ve el sanatlarımızın her yönüyle işlenip yaşatılacağı yerler olacak. Bugün yaşadığımız sıkıntıları aşmada kültür birlikteliğimizi, birlik ve beraberliği oluşturmada bu tesisler de karınca kadarınca büyük katkılar sağlayacak.'

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise güzel bir hizmetin açılışını yaparken buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade ederek, şehitleri rahmetle ve minnetle andığını ifade etti.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de siyasetçiler için en güzel günlerin, yapılan tesisin açılışının gerçekleştirilmesi ve hizmete sunması olduğunu belirtti.

Türkiye her geçen gün değişip, gelişip daha da iyiye gittiğini anlatan Eldemir, 'Bu arada Türkiye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak için Doğu ve Güneydoğu'da vatanımızın huzuru için güvenlik güçlerimiz operasyonlarına devam ediyor. Şehitler ve gaziler veriyoruz. Burada tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Onların kederli ailelerine de Cenab-ı Allah'tan başsağlığı diliyorum. Ama hiç bir vatandaşımız endişe etmesin. Türkiye'den terör örgütünün son mensubu imha edilinceye kadar bu mücadele sürecek, milletin birlik ve beraberliğine kimse dokunamayacaktır.' dedi.

Belediye Mehteran Takımının konserinin ardından Müftü Vekili Özdemir Taş'ın yaptırdığı duayla tesislerinin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA