Avrupa Günü, EXPO 2016 Antalya'da Kutlandı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Antalya Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve İtalya Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile gerçekleştirilen Avrupa Günü, 9 Mayıs’ta EXPO 2016 Antalya’da Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla kutlandı.

Avrupa Günü, EXPO 2016 Antalya'da Kutlandı
9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında gerçekleşen etkinliklere AB Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum, Temel Haklar, Yargı ve İç İşleri Bölümü Başkanı Michael Rupp ve İtalyan Kültür Ataşesi Emilio Sessa katıldı.

Etkinlikler kapsamında ATSO Expo Kurumsal Bahçesini veKatılım Öncesi Mali Yardım - IPA sergisini ziyaret eden öğrenciler Michael Rupp ve Emilio Sessa ile AB ve güncel konular hakkında sohbet etme imkânı buldular. 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri AB Türkiye Delegasyonu ve İtalya Büyükelçiliği işbirliği ile davet edilen İtalyan müzik grubu Briganti di Terra d’Otranto’nunetkileyici sahne performansı ile son buldu. Avrupa Birliği’nin kuruluş yıl dönümü olarak görülen ‘Avrupa Günü’, 1985 yılından itibaren AB üyesi ve aday ülkelerde kutlanıyor. Bu yıl 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları kapsamında,AB Türkiye Delegasyonu koordinasyonunda 20 ilde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezleri tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA