Yılmaz Özdil'den CHP'ye düşük profil göndermesi

Yılmaz Özdil, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren yazılarına bir yenisini daha ekledi.

Yılmaz Özdil'den CHP'ye düşük profil göndermesi
Yılmaz Özdil'den CHP'ye düşük profil göndermesi
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü köşesinde '22 Mayıs'taki kongrenin düşük profilli adayını açıklıyorum' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Başlığı okuyanlar yazının AK Parti'yle ilgili olduğunu düşünse de Özdil, okuyucularına ters köşe yaptı. 22 Mayıs 2010'da düzenlenen ve Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği CHP kurultayını yazan Özdil, CHP'nin o dönemdeki özetini geçti.

Özdil'e göre; 'Demokrasi tarihimiz açısından dönüm noktasıydı. Seçimle gelmiş meşru bir genel başkan, tarihte ilk kez seçimle değil, birisinin talimatıyla makamından ayrılmak zorunda kaldı.' Yine Özdil'in kalem aldığı satırlarda şu ifadeler kullanıldı. 'Halk iradesi falan hikayeydi. Parti yeniden dizayn edilecekti.Düşük profilli biri aranıyordu.'

Bu ortam içerisinde Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiğini vurgulayan Özdil şu şekilde noktaladı: Altı defa seçim kaybedilmesine rağmen hâlâ “Tayyip Erdoğan'ın aradığı düşük profilli isim kim acaba?” diye merak eden yeni CHP'lilere, daha nice hayırlı düşük profiller dilerim.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ