İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Ellwood'un Türkiye Temasları

Ellwood: 'Türkiye, Suriye kriziyle ilgilenen bölgedeki önemli bir oyuncu. Çeşitli kuruluşlarla bir araya gelerek, yaptıkları önemli işleri öğrenmekten memnuniyet duydum'

İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, 'Türkiye, Suriye kriziyle ilgilenen bölgedeki önemli bir oyuncu. Çeşitli kuruluşlarla bir araya gelerek, yaptıkları önemli işleri öğrenmekten memnuniyet duydum.' dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ellwood'un 4 Nisan'da Türkiye'de, 5-6 Nisan'da ise Özbekistan'da temaslarda bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, Ellwood'un Türkiye'de Suriye Ulusal Koalisyonu yetkilileri ve sığımacılar ile cinsel şiddet gibi konularla ilgili çalışmalar yürüten İngiliz ve Türk kuruluşların yetkilileriyle görüştüğü bildirildi.

Ellwood'un Özbekistan ziyaretinde ise bakanlar ve üst düzey yetkililerle görüştüğü ve görüşmelerde siyasi, güvenlik, insan hakları ve ticaret ile yatırım gibi konuların ele alındığı kaydedildi.

Tobias Ellwood ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada, 'Türkiye, Suriye kriziyle ilgilenen bölgedeki önemli bir oyuncu. Çeşitli kuruluşlarla bir araya gelerek, yaptıkları önemli işleri öğrenmekten memnuniyet duydum. Özbekistan'a yaptığım ilk ziyaret ise iki ülke ilişkilerimizi güçlendirmek ve derinleştirmek için önemli bir fırsattı.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA